• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Ailemizle 52 Derste Ahlak

21 Aralık 2015
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Bu haftaki eserimiz, “Ana kitabımız ve Ana kitabımızın Elçisi Peygamberimiz (s.a.v)in” insanlığa sunduğu ahlak nizamını anlatan bir kitap.

Ensar Yayınları’ndan çıkan ve 52 ayrı konudan meydana gelen eseri, “Gümüş Kalemler” başlığı altında şu isimler yazmış.

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ekşi, Ahmet Meydan, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türkan, Mehmet Baydaş, Eyüp Koç, Ahmet Yapıcı, Ekrem Özbay, Yrd. Doç. Dr. Ramazan Şahan ve Ali Sacit Türker.

Kitap çok titiz bir şekilde hazırlanmış. Hemen her evde bulunan üzeri süs eşyalarıyla dolu sehpalardan, süs eşyalarını kaldırıp yerine konularak ailece okunması gereken bir eser.

Günümüzde “ahlak” anlayışı ve tarifi, en çok işi boşaltılan kavramlar arasında bulunmaktadır. Sıkılmış limon gibi yani.

Maalesef bunu da başkaları için ahlak isteyip, kendilerini es geçenler ile “sözde ahlakçı, amelde sınıfta kalanlar” hercümerç etmekte.

Bu kadarlık şikâyetle yetinilmeli. Daha fazlası kitabın güzelliğine ve içeriğine haksızlık olur.

Emeği geçenlere ve Ensar Vakfı yetkililerine böyle güzel eserleri hazırladıkları için teşekkür etmeliyiz.

Eserde hangi konular var?

“Güzel Ahlak, Peygamberimiz (s.a.v.) in Ahlakı, Sevgi, Doğruluk, Takva, Kalp, Hayır Konuşmak, İhlas, Emanet, İffet Ve Hâya, Hz. Osman, Hakkı Gözetmek, Yumuşak Huylu Olmak, Çalışmak Ve Yardımlaşmak, Hüsn-ü Zan, Arkadaşlık Ve Dostluk, Enes Bin Malik, Tevekkül, Emaneti Ehline Vermek, Vefa, Kıskançlık, Paylaşmak, Hediyeleşmek, İnsana Teşekkür, İş Ahlakı, Hz. Peygamber (s.a.v.) Ve Hoşgörü, Hırsızlık, Ebu Hanife, Sabır Ve Cesaret, Başkalarının Kusurlarını Örtmek, Münafıklık, Kötülüğü İyilikle Karşılamak, Öfkeye Hâkim Olmak, Tevazu, Şaka Ve Nüktede Ölçü, Kin Ve İntikam, Saygı, İktisat Ve Kanaat, Kayırmacılık, Rüşvet Ve Yolsuzluk, Örf Ve Adetlerimiz, Fısıldaşmak, Hayvanlara Merhamet Etmek, Sır Saklamak, Genelleme Yapmak, Alay Etmek, Sofra Adabı, Sosyal Sorumluluk, Terbiye, Yolculuk Adabı, Zararlı Alışkanlıklardan Kaçınmak, Çevre Bilinci.

Kitaptaki konu başlıklarını özellikle yazdım. “Bu başlıklar üzerinde düşünebilir ve kendimizi test edebilir miyiz” diye.

Yazdım ama kendimi test etmeye cesaret bulamadım. Günümüzde teknolojinin rüzgârına kapılarak savrulan aileler için bu tür kitaplar oldukça önemli.

Evlerimizin bir aile ortamından ziyade, akşamları gidecek yerleri olmayanların bir araya geldikleri yerlere dönüşmesini engellemek adına, bu ve benzeri eserleri okuyarak aile üyeleri birbirleriyle iletişim kurabilirler.

Hepimiz ahlaki yozlaşmadan rahatça söz ediyoruz ama bu toplumu biz oluşturuyoruz. Fert fert üzerimize alınmasak da yozlaşmaya bilerek veya bilmeyerek katkı sağlıyoruz.

“İnsan dilinin altında saklıdır” derler. Dilimiz ile kalbimiz arasındaki terazinin dengede durabilmesi için inandığımız değerlerin sözden amele dönüşmesi gerekir vesselam.

Bilgi için Ensar Yayınları: 

0212- 491 19 03 

[email protected]

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23