• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Akit TV’yi Üç Kuşak da İzleyebilecek

10 Temmuz 2015
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Müslüman toplumları bir arada tutan en büyük maya, “aile birliği ve bütünlüğüdür”.

Malum basılı ve görüntülü medyanın çok büyük ekseriyeti, bu birlik ve bütünlüğü parçalamak üzere yayınlar yapmaktadır.

Televizyonları, gazeteleri, internet siteleri ve diğer iletişim araçlarıyla bu işten para kazanmakta ve dünyalıklarını temin etmektedirler.

Ne aile birliğine ne vatana ne milletin dini ve milli değerlerine karşı, herhangi bir aidiyet sorumlulukları bilinmemektedir.

TRT ve birkaç duyarlı tv kanalı dışında, aile mefhumunu dinamitlemeyen bir dizi örneği gösterilemez.

Müslüman milletimizin dini ve milli değer yargılarına hakaret etmeyen tartışma veya haber programı gösterilemez.

Lafı uzatmadan şöyle diyelim.

“Dede, anne, baba ve çocuklardan oluşan üç kuşak, acaba hangi televizyon kanalını; utanmadan, sıkılmadan, edep ve hayâ etmeden bir arada izleyebilir?

İstisnalar hariç, paralı reytinglerle en çok izlenilen televizyonların hangisinde, ataerkil aileye hitap eden 20 saniyelik dahi bir programa rastlanabilir? Geçelim.

Akit TV, karınca kararınca, gücü nispetinde büyük aileye hitap edebilecek yapımlarla, aile bütünlüğüne inanan insanların izleyeceği bir televizyon olacaktır.

Aileye, vatana, milletin milli ve manevi değerlerine karşı, “aidiyet hususunu” her yapımında göz önünde tutacaktır.

Ataerkil aileden çekirdek aileye dönüşümüzün ve geniş ailelerin dağılışının elbet başka sebepleri vardır ama esas ana neden, medyanın özgürlük adına pompaladığı aidiyet düşmanlığıdır.

Her fırsatta kargaşa ve kaosa davetiye çıkaranlara bakıldığında görülür ki, aile aidiyetinden yoksun kimselerdir.

Aile aidiyeti içerisinde yetişen hiçbir insanı, anarşi ortamlarına sokamaz ve bulaştıramazsınız. Çünkü aile, insani değerler manzumesinin bütünüdür.

Bu kapsamda; doğru, yanlış, helal, haram öğretilir, dünyevi ve uhrevi vazifeler belirlenir. Büyük küçük, hak hukuk, saygı sevgi, iyilik kötülük, sahiplenme, koruma ve kollama” gibi değerlerler ise diğer temel taşlardır.

İzleyicisi olacaklar için Akit TV, bu çizgide alternatif yayıncılık yapmayı dini ve milli bir görev bilmektedir ve bu vazifesini yerine getirme gayretini sürdürecektir.

Aile mefhumuna inanmayanların, “vatan, millet ve din” gibi kutsalları olmaz, olması da beklenemez. “Aile” olmak, bu değerlere bir “sahiplenme ve aidiyet duygusu” gerektirir.

Sahiplenme ve aidiyet duygusu ise “inanmak ve iman etmekle” mümkündür ve ancak o zaman hayat bulabilir.

Bir ailede inanılan ve iman edilen değerler kaybolmuşsa, o ailedeki birliktelikler, “sürekli menfaatler” sebebiyle yürüyor demektir.

Ömürlerinde bir defa bile “ruhlarıyla bedenleri arasında doğru iletişim” kuramamış insanlarda, “aileye aidiyet” ya çok zayıf ya hiç yoktur.

Akit TV, milletin ruh tarlasını harabeye çevirenlere karşı alternatif programlar yapmak üzere imkânlar nispetinde elinden geleni yapacaktır.

Tabii Allah nasip ederse.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23