• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Andımız Hangi Yaramıza Merhem Olmuştu Ve Olacak?

24 Ekim 2018
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Andın başlangıç tarihi 10 Mayıs 1933, kaldırılış tarihi ise 8 Ekim 2013’tür.

Başlıktaki soruya, elini vicdanına götürebilen ve vicdanının söylediğine inanan ehli insaf ve ehli insan herkes, eminim buruk şekilde gülümseyerek sessizce kafasını sallayacaktır.

Türkiye’yi yıllarca soygun arenasına çevirerek, milletin sırtından, devletin kasasından zenginleşen beyaz Türklerin genelinin yabancı okullardan mezun oldukları bilinir.

Ermeni, Rum, Fransız, İngiliz, İtalyan, Amerikan okullarında 1933’ten beri her sabah bu and okunmuştur. Demek ki, ne beyaz Türklere ne diğer vatandaşlara bir faydası olmamış.

……………..

Anlaşılan o ki, yerli okullarda da okunmasının kimseye bir faydası dokunmamış. 1933 yılından bu yana devlet ve millet olarak ne badireler atlattık, herhangi badirede işe yaradığını gören, bilen, duyan var mı?

Darbeler başta olmak üzere tüm ihanet badirelerinde devleti ve milleti selamete çıkaran insanlarımızın ideal ve inançlarına baktığımızda, ezberledikleri anda değil; vatana, millete, dinine, diyanetine, tarihine, kültürüne inanan ve sahiplenen kimseler olduğu görülür.

And yeniden okunur mu okunmaz mı bilmem ama ne dün bir yaramıza merhem olmuştu ne de bundan sonra bir yaramızı sarabilecektir?

……………….

Bizim milletimiz irfan toplumudur. Tarihimiz boyunca bu topraklardaki her yarayı, milletimizin irfan yüklü imanı sarmıştır.

Geleneklerimizin, göreneklerimizin, örf ve adetlerimizin temeli inanç merkezlidir. Bu merkezin mayası feraset hamuruyla yoğrulmuştur.

Esas olan, irfan insanlarının önündeki ışık ferasetleridir ve ferasetlerinin ne buyurduğudur. Bu buyruğun özü de Hakk’a dayanmaktadır.

Eğer halkımızın çok büyük ekseriyetinin devlet ve millet inancının içerisinde, Hakk hukuku olmasın, bu hukuk vicdanlarda işler olmasın, her eve bir polis, her sokağa bir karakol ve her mahalleye bir adliye kurulması lazım gelirdi.

Velhasıl and, halkımız nezdinde zorunlu kabulden öte geçememiştir. Bunu görmek için 1933 yılından bu tarafa yakın geçmişe bakmak kâfidir.

Velev ki, şimdi yeniden okunmaya başlansa dahi artık bir kıymeti olmayacaktır.

……………….

Allah aşkına and okuyacak çocukların gözlerinin içine bir bakar mısınız?

Varlıklı yahut varlıksız neredeyse her çocuğun telefonu, evinde ve okulunda bilgisayarı var. Bırakın memleketi, dünya ile hemhal oluyorlar, ne yapsınlar andı.

Bir de and üzerine olumlu veya eleştiri yazanlara hayret ediyorum. Elbet kendilerince haklı yönleri vardır ama keşke bir de sokağa çıkıp, halkın içerisine girseler.

Görecekler ki, vatandaşın gündeminde and zerre kadar yer almıyor. Kimse ilgilenmiyor. Şimdiye kadar bir faydasına inanmamışlar, bundan sonra da inanacak değiller.

……………….

Ezcümle:

Bir tarafta 2023 Türkiye’sine hazırlanan bir irade var, diğer yanda bu iradeye karşı duranlar. 2023’e 1933 kafasıyla gidecek kaç yolcu bulunabilir acaba?

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23