• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Antalya Ak Parti’nin

11 Mart 2014
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Yerel seçim, genel seçimlere döndü. Gerçi her zaman böyle olmuştur.

Birinci partinin dışında “üç oy” alacak partiler dahi kazanacaklarını söyleyerek, kendilerini kandırdıkları gibi milletin de gözüne baka baka yalan söylemişledir.

Bu toprakların gerçek sahipleri, “çarıklı erkân-ı harp imanlı milletimiz” ise küfrün belinin kırıldığı 1950’den bu yana “zorbalı ara kesintilere” rağmen; “vatanını, dinini, namusunu” öyle kolay kolay, ehli olmayan kimselere teslim etmemiştir.

İşte 12 yıldır Ak Parti iktidarına olan destek ve güven, yine çarıklı erkân-ı harbin vicdanının sesi ve soluğudur.

Muhalefet partileri, yerel seçimlerle genel seçimleri, “iktidar olamamanın hırsıyla” birbirine karıştırdıkları için ne söyleyeceklerini haklı olarak bilemiyorlar.

Velev ki bildiler diyelim. Kime ne diyecekler!

Cumhuriyet tarihi boyunca görülmeyen faaliyetler veya Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış bütün icraatların elli katı, yüz katı son on yılda yapılmış.

Kalkıp iktidarın yaptıklarını savunacak değiller ya. Mecburen içerideki ve dışarıdaki koltuk değnekleri ve iktidar tarafından oyunları bozulan çevrelerle ittifak edip; “kirli zihinleriyle,” “kirli dilleriyle,” “kirli yüzleriyle” “işte biz buyduk ve buyuz” diye ilan ediyorlar.

Seçimleri izlemek için Antalya’daydım. Antalya’yı merkez ilçelerinden başlayarak; sanayisinden sebze haline, seralarından pazarlarına, çarşılarından şehir merkezine kadar dolaşıp, mümkün mertebe “yalansız, riyasız, ikiyüzlülükten” uzak insanlarla konuştum.

Şimdiden bunu söylemek belki biraz erken ve inandırıcı olmayabilir ama Antalya Ak Parti’nin. Ön yargı ve peşin hükümlü olmayan herkes bu durumu görebilir.

Haa hemen şunu da belirteyim, Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel ile ne görüştüm ne konuştum.

İki günlük bir çalışma yaptım ve görüşmeden döndüm. Görüşme yapsaydım, sağlıklı inceleme ve gözlem yapamam diye özellikle iletişime geçmedim.

Gerçi Antalya’da kimseyle konuşmayıp, herhangi bir gözlem yapmasanız bile şehirdeki tüm hizmetleri yapan kişinin, bir önceki dönem belediye başkanı olan Menderes Türel olduğu zaten şehirdeki icraatlardan anlaşılmaktaydı.

Antalya’da “şu hizmet çok güzel olmuş” denilen ne varsa, hepsinin altından Menderes Türel’in imzası çıkıyor çünkü.

O zaman soru şu:

-“Geçen dönem seçimi neden kaybetti?” Bu sorunun cevabı çok net: 

-Ak Parti’ye kadar Antalya’ya hep geçici pansuman hizmetler yapılmış. O yıla kadar verilen sözler tutulmamış.

Haliyle Menderes Türel’in bu kadar uzun ömürlü hizmetler yapmasına inanılmamış ve anlaşılamamış, 

Oysa bugün Antalya’nın trafiği başta olmak üzere, halkın istifadesine sunulan tüm icraatlar, Menderes Türel zamanından kalma.

Peki, CHP’li mevcut kişi M. A.’nın beş yıldır, gözle görülür elle tutulur yaptığı bir iş yok mu?

Olmaz mı? Elbet var. Mesela bir soba müzesi yapmış. Bir de. O da yarına. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23