• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Ateşten Gömlek TRT

13 Haziran 2014
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

TRT ateşten gömlek. Şimdiye kadar bu gömleği kim giydiyse, bir dönem zor çalıştı veya yarıda bırakıp gitti.

Çünkü TRT yani daha çok televizyon, 44 yıldır bir türlü milletin kurumu olamadı. İktidar ve TRT yöneticileri milletten yana olamadı, sürekli milletin değerlerine hakaret edildi.

Bu süre içerisinde hiç mi iyi şeyler yapılmadı? Bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar elbet yapıldı.

Nevzat Yalçıntaş ve Şaban Karataş dönemlerinde, “deryada damla” cinsinden iyi yapımlar gerçekleşti. Rahmetli Yücel Çakmaklı’nın büyük katkılarını da unutamayız.

TRT son altı yıl içerisinde nihayet devletimize ve milletimize yakışır hale geldi.

Genel Müdür İbrahim Şahin, soyadına yakışır şekilde şahince yaptığı kararlı işlerle, yediden yetmişe her “iyi insanın” izleyebileceği televizyon kanalları oluşturdu.

¥

AK Parti iktidarından önce TRT’nin koridorlarında; “Ben bu televizyonda ‘Allah’ dedirtmem, ancak ‘Tanrı’ diyebilirsiniz, onu da üçten fazla söyletmem” diyen sesler bilirim. 

TRT’nin kapısından hiç içeri girmemiş, hatta Ankara’ya hiç uğramamış ama TRT’den maaş alan binlerce kart memuru bilirim.

TRT’nin kimliğini kullanarak yurt içlerinde, dışlarında, tatil beldelerinde, otellerde bedava tatiller yapan nice karışık ilişkiler, şöhretler, siyasiler ve yakınlarını bilirim.

Neyse esas söyleyeceklerim bunlar değildi. Ama bu ve buna benzer binlerce pis işi, İbrahim Şahin TRT’den temizledi ve devletimizin, milletimizin televizyonu yaptı.

¥

Paralel yapı ortaya çıktığı günden bu yana İbrahim Şahin’in de ateşten gömleğindeki ısı epeyce arttı.

Başbakanın tam güven duyduğu Şahin, paralelciler başta olmak üzere, çeşitli çevreler tarafından sürekli yıpratılma kampanyasına dâhil edildi.

Allah’tan Başbakan R. Tayyip Erdoğan, Şahin’e çok güvendiği ve inandığı için kılına dokundurtmuyor.

TRT öyle bir kurum ki, cazibe ve şöhret kapısı olması hasebiyle, hayatında eline kalem kâğıt almamış bir sürü insan, TRT’yi en iyi kendisinin yöneteceğine inanmakta ve görev istemekte.

Tabi bunları isterken de işe İbrahim Şahin’i yıpratarak başlamaktalar. Kendilerini uyanık, âlemi sersem zanneden bir sürü kalabalık; “önce ben, sonra ben, sonra yine ben” diyerek; gözünü, kulağını, aklını, mantığını enesine esir etmiş durumdalar.

Esas gayelerden birisi de TRT üzerinden Başbakan Erdoğan’ı yıpratmak, bir taşla iki kuş vurma avcılığı.

¥

TRT tarihinde, iki dönem üste üste genel müdürlük yapan ikinci bir isim yok. Bu başarı, Şahin’e kadar “az iş çok para kazanan” çevreleri rahatsız etmekte.

Şimdi diyecekler ki, “işler senin bildiğin gibi değil.” İşte böyle söyleyenlerin tamamı, TRT’de çıkar peşinde olanlardır.

Kısacası; TRT milletin değer yargılarına tam sahip çıkmışken, ailece izlenen televizyon kanalları olmuşken, umarım; “vicdanlarını nefislerine ve cüzdanlarına esir etmişlere” kurban edilmez.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23