• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Bahçeli giderse MHP biter

03 Mart 2016
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

MHP’ye hiç oy vermedim. MHP’nin tepe kadrosundan tanıdığım kimse yok. Bugüne kadar MHP’li herhangi bir yöneticiyle aynı ortamda hiç bulunmadım.

1980 öncesi öğrenci olaylarında MTTB’lilerle Ülkücülerin çatışmasını önlemek için rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile başlattığımız dostluk dışında, kimseyle tanışıklığım olmadı.

Yani MHP ile ilgili yazı yazmak benim işim değildir. Siyasi çizgim belli. MSP, Refah ve AK Parti ile devam etmektedir.

“E be adam, madem işin değil, ne diye o vakit; ‘Bahçeli Giderse MHP Biter’ diye yazmaktasın?” Şunun için.

Devlet Bahçeli her şeyden önce “devletçidir, vatancıdır, bayrakçıdır, milletçidir ve Kelime-i Tevhid sancağının” bu topraklarda dalgalanması için “erlik” eden birisidir.

MHP hangi seçimde ne kadar milletvekili çıkarırsa çıkarsın, bu toprakların partisidir ve siyasi tarihimizin kilit partilerinden olmuştur.

AK Parti’ye karşı içeride ve dışarıda kurulan ittifaklar, MHP için de geçerlidir. Türkiye üzerindeki karanlık emellerini gerçekleştirmek isteyenler, MHP’nin erimesini istemektedirler.

Devlet Bahçeli bu parçalanmayı ve oyunu net görmektedir.

İç siyasette hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı yaptığı dozu aşkın haksız muhalefet, onun partisinin gerçeklerini görmesine engel değildir.

Bahçeli’nin beden dili ve söylemleriyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beden dili ve söylemlerini iyi okuyabilenler, her ikisinin de; memleket ve millet sevdasına dair inançlarının, bir bütün olduğunu görebilirler.

MHP tabanının en sağlam kesimi, yaşı 40 ve üzeri olan seçmenlerdir. Bu kesim, memlekette neler olup bittiğini, “milliyetçilik” penceresinden bakarak; “vatan, bayrak, din, millet” dörtlüsünde tahlil ederler.

Nihayet bu tahlil sonucu, Kasım seçiminde AK Parti’ye oy vermişlerdir ama partilerinden vazgeçmiş değillerdir.

Ülkü Ocaklarına veya bilmediğim başka gençlik teşkilatları varsa onlarla ilgili bir şey diyemem. Ama şunu söylemeliyim.

Bahçeli’yi MHP’den uzaklaştırmak isteyen kesimler pekâlâ bilmektedirler ki, Ülkücü gençliği sokağa çekip harcamanın tek yolu, Bahçeli’den kurtulmaktır.

Çünkü MHP’nin ideolojik olarak öne çektiği “milliyetçilik” damarından, Haçlı ruhunda birleşmiş bütün kesimler çok rahatsızlardır.

Bu damarın yok edilebilmesi için de ülkücü gençliğin sokağa dökülerek heba edilmesi gerekmektedir. İşte Bahçeli bunu engellemektedir.

Bir kere daha söyleyeyim. MHP’nin üst düzey hiçbir yetkilisini tanımadığım gibi Bahçeli’ye muhalefet edenleri hiç bilmem.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” misyonunu benimseyen bir vatandaş olarak, MHP’nin başında Devlet Bahçeli’nin kalması gerektiğine inanmaktayım.

Hatta AK Parti hükümetinin ve milletvekillerinin de “siyasi erdemliliğin” gereği olarak, Bahçeli’ye destek vermeleri gerektiğini düşünmekteyim.

Başbakan Davutoğlu bu hakikati ilk gören isimlerden birisiydi. Bu manada seçimlerde birkaç defa mesaj vermişti ama ne kadarı anlaşılmıştır orasını bilemem.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23