• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Bahçeli’nin çağrısı elzem ve yerindedir

18 Nisan 2018
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin erken seçim açıklaması yerindedir ve elzemdir.

Yazıyı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli’nin görüşmesinden önce yazdığım için belki farklı bir görüş çıkabilir ama Erdoğan’ın da erken seçim istediğini düşünenlerdenim.

Yalnız bir farkla! Tarih farkıyla! Erken seçim tarihinin kasım ayı olacağını tahmin ediyorum. Ve bu tahminimi 2017 yılının Ocak ayından beri her yerde söylemekteyim.

Hatta bazı siyasetçiler ve bürokratlarla defalarca konuşup, ısrarla “2018 Kasım’ında seçim var” dediğimde, “mümkün değil” imalarıyla karşılaşıyordum.

………………

Siyasette iki sınıf insan vardır.

Birinci sınıf, “saha siyasetçileri”, siyasete sahadan girenlerdir. İkinci sınıf ise “salon siyasetçileri”, siyasete salondan girip, bir yer edinenlerdir.

Saha siyasetçileri sokağı bilen, halkı tanıyan, ülkeyi doğusundan batısına karış karış gezen, gören ve yaşayan kimselerdir.

Salon siyasetçilerinin pek çoğu ise siyasete ve ülke yönetimine bürokrasi gözlüğüyle bakan, kurgulanmış sistemi muhafaza eden, alışkanlıklarının ve fikirlerinin dışına çıkmayan, sahadan gelecek fikirlere, düşüncelere karşı mukavemet gösteren, memleketi ve milleti kâğıt üzerinden ve ekrandan yönetmeyi seven sınıftır.

Bu tarifleri genişletmek mümkün ama kısa keselim.

“Erken seçim şart” diyenler, saha siyasetçileridir. “Hayır” diyenler de huzurlarının bozulmasını ve keyiflerinin kaçmasını istemeyen salon siyasetçileridir.

……………….

Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın aslında hiç tahammül etmediği sınıf, salon siyasetçileri, salon akademisyenleri, salon danışmanları, salon yazar ve düşünürleridir.

Mümkün mertebe bu sınıfa girenleri görmezden gelir, duymazdan gelir, zorunlu olarak mesai yaptığında da karşısındakini kırmamak için elini muhatabının omzuna koyup, “Sen işine bak” diyerek kibarca baştan savar.

MHP’de de saha ve salon siyasetçileri vardır elbet. Bahçeli de öğrencilik ve akademisyenlik yaptığı senelerde hem sahada hem salonda olmuştur.

Bahçeli salonu da sahayı da bilir. Her ne kadar sahalara az çıkıyorsa da son dönemde danışmanlarını sahadaki kimselerden seçmekte ve onları dinlemektedir.

MHP de Ak Parti de yerli ve milli Türkiye’nin partisidir. Her iki partinin siyaseti yerli ve milli ideoloji üzerine kuruludur.

Bu sebeple, partilerin saha kökenli kurmayları eğer birbirlerini anlayabilirlerse, kasım ayı erken seçim için uygun tarihtir.

Bahçeli’nin ağustos ayı teklifi yerindedir fakat dostça bir tekliftir, aslında o da bilmektedir ki, kasım ayı erken seçim için iyi bir zamandır.

……………….

Ezcümle:

Bahçeli’nin açıklamasına kendi adıma sevindim. Yukarıda dedim ya 2017 yılının Ocak ayından beri, inatla “erken seçim şart”, diye diye her yerde söylenip durdum.

Ve daha da önemlisi, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimi, mutlaka yerel seçimlerden önce yapılmalıdır.

Sahayı iyi bilen siyasetçilerin böyle düşündüğüne eminim. Yerli ve milli yeni bir Türkiye için erken seçim kaçınılmazdır.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23