• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Balkondakiler, Salondakiler ve Kürsüdekiler

27 Mayıs 2016
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

“Ağır ol! Batman gelesin, görenler seni sevsin” aksakallarımız böyle buyurmuşlar. Sözü biraz açalım.

Damat nişanlısının evine sık sık gelip gitmeye başlayınca kayınvalide uyarmış:

“Evladım ağır ol batman gelesin, görenler seni sevsin” demiş ama damadın kafasında kavak yelleri estiği için ne demek istendiğini anlamamış.

Hatta bir de tutmuş ağırlığı olan hediyelerle gelmeye başlamış. Kayınvalide bir müddet bu hale dayanmış ve artık çekilemez duruma gelince vermiş damadın dersini.

Damadın getirdiği bütün hediyeleri kapının önüne koymuş, kendisini de içeri davet etmeyerek dökmüş dilindekileri:

-“Bak evladım ağır ol batman gelesin, seni görenler sevsin” dediysem böyle ağırlığı olan hediyelerle gel demedim.

Ölçülü ve dengeli gelip git, itibar görmek, sevilmek, sayılmak istersen, girip çıktığın meclislerde bir ağırlığın olsun, sana verilecek kızım yok, haydi yoluna” deyip uğurlayıvermiş. 

¥

Başbakanımız Binali Yıldırım’ın önceki gün TBMM’deki ilk grup konuşması ne yazık ki, balkondaki misafirler yüzünden negatif bir halde izlendi.

Balkondakiler kendilerince coştu ama ne salondaki milletvekilleri ne de ekran başındakiler onların saboteye benzer hallerinden dolayı coşamadı.

Çünkü vekillerle ekran başındakilerin heyecanı ve duymak istedikleri, Binali Bey’in konuşacaklarıydı, balkondakilerin çığlıkları değildi.

Keşke demek hoş değildir lakin vekillerden veya divandaki görevlilerden birileri, balkondakilere bulundukları yerin stadyum değil, milletin meclisi olduğunu hatırlatsalardı.

Doğrusu belli etmedi fakat Binali Bey başta olmak üzere, balkondaki dozajı epeyce aşkın tezahürat herkesi üzdü. Akıllara şu da gelmedi değil tabi.

Başbakanın tüm ikazlarına rağmen, acaba balkondakileri oraya getirenler, sabote etmek için bile bile mi getirdiler? Olur mu? Olur. Geçelim.

¥

Binali Bey ses meselesine elbet bir çözüm bulacaktır. Esasında bir problem de yok. Umarım “tedavi edeceğiz, çare bulacağız” diye tamamen bozulmasına sebep olmazlar.

Çünkü bazı insanların beden dillerinin ve fıtratlarının gereği, diyafram yapısı yüksek sesle konuşmaya ve nutuk atmaya müsait değildir.

Binali Bey’in en etkili hali, normal konuşma halidir. İnsanları etkilemede esas unsur ses ve söz değildir, beden dilidir. Sayın başbakan da beden dilini iyi kullanmaktadır.

Elbet üstümüze vazife değildir ama yine de boşboğazlık edip Binali Bey’e şunu söyleyelim:

-“Siyaset, buz pistinde şeytanla dans etme becerisidir. Besmele ile işe başlamanız şeytana attığınız ilk çelmeydi ama siz de pekâlâ bilmektesiniz ki, karşınıza çıkacak insanların pek çoğunda, kiralık kostümler ve maskeler olacaktır.

Bu nedenle ‘ne sesinizi ne sözünüzü’ emin olmadığınız kimselere teslim etmemelisiniz.

Çok fazla özgüven sahibi oluşunuz sebebiyle, soyadınız gibi haset ve nazarları hızla üzerinize çekmektesiniz”.

Umarız bundan sonra bir daha balkon sabotesi yaşamayız.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23