• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Bayram seyran derken

29 Eylül 2015
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Bayram seyran derken

Geçtik Kosova Prizren’den

Fatiha gönderdik atalarımıza

Sultan Murad türbesinden.

¥

Gündemi ses hızıyla değişen ülkelerde; ne dini ne de milli günlerin pek tazı tuzu olmuyor ve yaşanmıyor.

Malum memleketimiz bu değişikliği yaşayan ülkelerin başında gelmekte. Sadece biz değil tabii, neredeyse tüm İslam ülkelerinin gündemi ses hızıyla değişmekte.

Sanki bütün musibetler Müslümanların üzerindeymiş gibi. Aslında gibisi yok, evet Müslüman ülkeler binbir türlü musibetle yatıp kalkıyor.

Yazının seyri değişmesin diye bu yarayı teğet geçerek şu kadarını söyleyivereyim.

Türkiye dâhil, diğer İslam ülkeleri eğer adam gibi Müslüman olsak, Kur’an-ı bir, Peygamberi (s.a.v.) hak bilsek ve istikametimizi Allah’a ve Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’e göre belirleyebilsek, bu kadar külfetli hadiselerle imtihan edilmeyiz.

İslam’ı suiistimal ettiğimiz ve nefsimize amade ettiğimiz için en büyük hastalığımız şudur;

“Her Müslüman ferdimiz kendisini kurtuluşa ermiş, diğerlerini kaybetmiş olarak” görmektedir ve bu yüzden aramıza çimento vazifesi yapması gereken “mümin kardeşliği” “düşman kardeşliğine” dönüşmektedir. Geçelim.

¥

Bayram seyran derken, birkaç gün harcadık ömür sermayesinden.

Ömrümüzün gün gün, saat saat, hesabı sorulacaksa ki; “elbet sorulacak, kurtuluş yok, ah bir de bu hakikate iman edebilsek” bayram boyunca geçirdiğimiz beş günün hesabını sanki kolay verebilirim gibime geliyor.

Deniz Feneri Derneği’nin Kosova ve civarında, hayırseverler adına kestirdiği kurbanlara müşahitlik etmek üzere, Urfa’nın gönül erlerinden (dili ile kalbi arasında riyakârlık bulunmayan) ehli iman Osman Gerem ile birlikteydik.

Nerede ve hangi konuda olursa olsun, niyetiniz halis olursa, Allah sizi hep “salih amelli” insanlarla karşılaştırıyor. Bunu yaşayarak gördük.

Rahmetli dedem derdi ki; “Oğul; hacı hacıyı Mekke’de, mümin mümini camide, keş keşi bulur beş dakkada”.

Biz de 520 yıl Osmanlı toprakları olarak kalmış, şimdi ise üzerinde binlerce Osmanlı yetimi olan Arnavut, Boşnak, Türk kökenli Müslümanlarla buluşalım diye yola çıkmıştık.

¥

Balkanlar’ın tümünde; birinci öncelikleri “rızayı ilahi” olan, ikinci öncelikleri ise birinci önceliklerini kaybetmeden hizmet etmeye çalışan Aziz Mahmud Hüdayi Hz.lerinin adına kurulu Hüdai Vakfı’nın gönüllüleri karşıladı.

Vakfın adına Prizren’de bulunan İstanbul Uluslararası Yardım ve Kültür Derneği Başkanı İsmail Selim koordinasyonunda; “sineleri iman, dilleri muhabbet, elleri ayakları iş yüklü” ekibiyle, kurban organizasyonu hamdolsun çok başarılı geçti.

Deniz Feneri dışında Hüdai Vakfı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın da Prizren ve bölgede kurban organizasyonu vardı.

Her üç kuruluşun kurbanları, “helalen tayyiben” usulünce kesilerek dağıtımlar yerli yerince yapıldı. Gördüklerim böyledir.

Bu arada Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın; “Kosova Türkiye, Türkiye Kosova’dır” sözü, bizzat yaşanınca daha iyi anlaşılmaktaymış. Yarına devam.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23