• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Berat Kandili Ve Bencilliklerimiz

12 Haziran 2014
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Dini değerlerimizi bencilleştirdiğimizden dolayı, “yaşanılan” değil, “adet” haline gelen bir dinimiz olduğunu, hiç olmazsa bu gece fark edelim.

Hele bir de himmet alıp himmet vererek, kendilerini kurtuluşa ermiş sayıp, yine himmet karşılığı başkalarını kurtarmak isteyen öyle garip dindarlar türedi ki, haşa haşa Allah’ı “emir erleri” gibi görüp, herkese nizam vermeye kalkmaktalar.

İşte bu hal; “kişilerin bencilliklerini şirk yoluyla tanrılaştırmalarıdır.” Kendilerinde asla kusur bulmazlar, onlara göre istisnasız hep başkaları kusurludur.

Onların dediği gibi olmayan ve ters düşen her şey yanlış ve hatalıdır. Ve kim ki, bunların tekerine taş koymaya kalkar, o taş koyanlar eninde sonunda helak olurlar.

Allah’ın her işine karışırlar, gecenin ve gündüzün belli saatlerinde beddualarla yine haşa haşa Allah’a sürekli talimat vererek beddua ederler.

Bu hal de bir şirktir. Maalesef bu yıl ki beraat gününe, dillerin şirkten kirlendiği; beddualarla, iftiralarla, yalanlarla, bühtanlarla giriyoruz.

¥

Elbet Allah’ın güzel kulları, Peygamberimiz (s.a.v.) in güzel ümmeti olan insanlarımız da vardır ve bunlar çoğunluktadır.

Bencilliklerini, kaprislerini ve dünyalıklarını, nefislerinin arkasına alıp, Allah’ı ve Peygamberimizi önceleyen “iyi insan iyi Müslümanların” başında, Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamız gelir.

¥

Berat gecesi, bardağın dolu tarafına bakarak icra edilir. Ben küçük bir sapma yaparak, boştan doluya geçtim. Bu kadar kusur kadı kızında da olur.

Allah kendisine sağlıklı bir ömür nasip etsin ve “insan şeytanlar” başta olmak üzere, diğer şeytanın şerrinden korusun, Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamız, Berat gecesi münasebetiyle yine muhteşem bir beyanatta bulunmuşlar.

“Berat’ın anlamı ve gecenin amele dönüşmesi, bencilliklerimizi yenmekle mümkün olabilir” diyen kıymetli hocamdan bazı satırları paylaşmak istiyorum.

“Allah’tan af bekleyenlerin affedici, bağışlanma dileyenlerin de bağışlayıcı” olması gerektiğini söyleyen hocamız şöyle diyor.

¥

“Berat Kandili, bizlere her türlü kötülük, çirkinlik, haksızlık ve adaletsizlikten berî olmayı, arzularımızın, tutkularımızın, heva ve heveslerimizin, bencilliklerimizin egemenliğinden, nefsimizin esaretinden kurtularak gerçek özgürlük olan beratımıza nasıl kavuşacağımızı öğretir.

Nefis ve şeytanın hile ve tuzaklarından uzak kalmayı öğretir. Müslümanlar bu gecede kendilerini, hayatlarını, hayal ve beklentilerini planlayarak; onları Kur’an ve sünnet ölçüleri içinde bir kere daha gözden geçirerek, aslında gerçek mümin olma ve Rıza-yı Barî’yi kazanma yolunda kayda değer mesafe kat etme imkânına sahip olurlar.

Bu mübarek gecenin bize sunduğu manevi iklimde beratımızı almamızın Yüce Rabbimizin ilahi mesajına kulak vermekle, Sevgili Peygamberimizin bizlere miras bırakmış olduğu sünnetini ve ahlaki erdemleri hayatımıza yansıtmakla mümkün olacağını bir kez daha anlarız.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23