• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Binali Bey

14 Şubat 2019
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Binali Bey, siyasetteki en rahat insandır. Siması ve konuşmasıyla, normal insani organlara sahip herkesi rahatlatan bir özelliğe sahiptir.

Anadolu irfanının yazısız ve sözsüz yasası “aile babası” formunun özelliklerini koruyan ayrı bir sevecen tarafı vardır.

Toplum olarak bizi bir ve beraber kılan inanç bağlarımız, içeriden yahut dışarıdan ne kadar zarar görürse görsün, tahrip edilirse edilsin, amentüsü sağlam millet olarak “aile” mefhumundan vazgeçmemiz mümkün değildir.

Vazgeçtiğimiz takdirde, tükendiğimizin belgesi olarak tarihe ve gelecek nesillere; “Geçmişimizde aile toplumuymuşuz” diye miras bırakmış oluruz.

………………..

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın da Binali Bey’in de kırmızıçizgisi “ailedir”  ve “aile bütünlüğü” millet olmamızın vazgeçilmezidir.

Cumhurbaşkanımız gibi Binali Bey gibi siyasetin köşe taşları, millet nezdinde devlet-millet bütünlüğünün de belgesidir.  

Binali Bey’i önceki gün Veyis Ateş’in “Akılda Kalanlar” programında izledim. İzlemeyenler varsa programın tekrarına bakabilirler.

Veyis Ateş güzel bir sohbet gerçekleştirdi. Binali Bey de sanki evine gelen misafirlerle sohbet ediyormuş gibi çok rahat konuştu.

Programı öncelikle Ak Parti İstanbul il ve ilçe teşkilatlarının mutlaka izlemelerini tavsiye ederim. Binali Bey’i tanımalarını ve anlamalarını isterim.

………………..

Binali Bey’i tanıyanların ve tanımayanların pişmanlıkları ortaktır.

Tanıyanlar; “Keşke daha önce tanısaydım diye, tanımayanlar da “neden şimdiye kadar tanımadım” diye pişmandır.

Ne demek istediğimin iyi anlaşılması için İDO genel müdürlüğünden, bugün geldiği noktaya kadar yakın-uzak çalışma arkadaşlarıyla iletişim kurabilirler.

İstanbul için büyük şans demeyeceğim, büyük bir imkân. Ve Allahu âlem, elbet İstanbul Binali Bey diyecektir.

Yalnız İstanbul’un kaderinde 25 yıl öncesine dönüş olacak ve şehir altyapısıyla, üstyapısıyla, ulaşımıyla, suyuyla, çöpüyle, çarşılarıyla, pazarlarıyla velhasıl insana yönelik tüm hizmetleriyle haramilerin eline geçecekse, ona da diyeceğimiz bir şey yoktur.

İstanbul, üzerinde yaşayanların şehri olduğu kadar esas bu şehri bize emanet eden şehit, şüheda, evliya, sahabe ve fatihlerin şehridir. Ve elbet emanettir.

Dost-düşman bütün bir dünyanın gözbebeği olan böylesine büyük emanete sahip çıkmak tabiidir ki, maddi-manevi şehrin farkında olan kimselerin boynuna borçtur.

Binali Bey bu vazifeyi hakkıyla deruhte edecektir. Yapacaklarına değil, yaptıklarına bakmak, aklıyla nefsi arasında insanca ilişki kuran normal kimseler için yeterlidir.

………………….

Ezcümle:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tamam ama acaba ilçeler ne durumdadır?

Ak Parti’de olan mevcut ilçeler kazanılır. Belki iki ilçede durum değişebilir. Bu arada Beylikdüzü, Kartal ve Ataşehir’i Ak Parti alır.

Binali Bey’in de böyle tahmin ettiğini sanıyorum. Mevzuyu, karakteristik bir özelliğini söyleyerek tamamlayayım.

Binali Bey, karşısındaki konuşanların sözlerinden ziyade, işine ve mimiklerine bakarak karar verir. Asla ısrarla ikna olmaz. Tabii her şeyin doğrusunu Allah bilir.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23