• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Bir Osmanlı Hakk’a yürüdü

07 Mayıs 2019
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Rabbim rahmetiyle muamele eylesin. Ruhu şerifi için El-Fatiha.

Yazının başlığı Kadir Mısıroğlu ağabeyin kendi vasiyetiydi.

Malum “inandığına iman edenler için ölüm sadece “ten” ile ilgilidir. Ruhlar ölmez.

Bu sebeple insan Hakk’tan gelir ve Hakk’a döner. Kadir ağabey de geldiği yere vasıl olmuştur.

Pek çoğumuzun bildiği gibi oldukça fırtınalı bir hayatı oldu. Kimsenin doğruları söyleyemediği zor zamanlarda hakikatleri dile getirdi ve yazdı.

Cumhuriyet tarihinin belli dönemlerinde; tarihimize, kültürümüze, dini ve milli değer yargılarımıza, yine hemen her fırsatta ve her sahada, çirkeflikler sergileyen medya ile onları sömürenlerin yüzünden, Kadir Mısıroğlu da rahat nefes alamadı fakat yolundan da asla vazgeçmedi.

¥

Bizim neslin okuduğu ilk eseri, “Lozan Zafer mi Hezimet mi?” adlı kitabıydı. Daha sonra yine binbir güçlükle çıkardığı “Sebil Dergisi’nin”, milli tarih şuurunun oluşmasında büyük katkısı oldu.

Hatırladığım kadarıyla tarihimizin neredeyse tamamını kuşatan 75 hacimli eseri var.

Bu eserlerle, doğru tarih yalanlanarak dikte ettirilen ama artık şimdilerde pek hükmü kalmayan yalan söyleyen tarihin gerçeklerini belgeleriyle ortaya çıkardı ve yazdı.

Kadir ağabeyin yazdıklarına inananlar, inanmayanlar, eleştirenler, reddedenler olabilir. Önemli olan yazdıklarının ve konuştuklarının aksini belgelerle ispat edilebilmesiydi.

Bugüne kadar ispat eden olduysa, şahsım bilmiyor olabilir. Yalnız ispat edemeyenler, bilgi ve belge sunamayanlar, toplum içerisine fitne-fesat salmaktan başka bir iş yapmamış, aralıksız ektikleri iftiralarla mahkemelerde süründürmeyi başarmışlardır.

Buyurun ey dalalete hizmette kusur etmeyen ve şimdilerde artık kıyıda köşede cılız sesleri çıkan ve kimsenin ciddiye almadığı ama o yıllarda da bugünlerde de sırtlarında zulümden ve kinden başka bir şey taşımayan para ve şöhret köleleri, işte Kadir Mısıroğlu sevdiği ve inandığı Allah’ına kavuştu.

Ya siz ve sizleri Osmanlı tarihi üzerinden Kadir Mısıroğlu’nun üzerine salanlar nerede ve ne haldesiniz? Siz de onun gittiği yere gideceksiniz ama kim bilir hangi şahitliklerle?

Böyleleri için Kadir ağabeyin bir tabiri vardı. Derdi ki;

-“Biz sonu ebediyete giden bir kervanın yolcularıyız ve ebedi bir hayata inanıyoruz. Bu gidişin önüne çıkan elbette olacaktır. Onlara aldırış edersek, yoldan kalırız, bize durmak yakışmaz”!

………………..

Hepimiz biliriz ki, “Hatasız kul olmaz” özel hayatında yahut iş hayatında elbette kusurları, eksiklikleri olmuş olabilir. Hangimiz “tam”ız ki?

Bizim için önemli olan, Kadir ağabeyin davasına sadakat konusunda o coşku ve öfkeli haliyle samimi olması ve bu uğurda gözünü budaktan esirgememesiydi.

Mesela Kadir Mısıroğlu olmasaydı, acaba bugün tarihimizi karartanların karanlık yüzleri nasıl ortaya çıkacaktı?

Dün onu uğurlayanlar, bu samimiyet içerisinde uğurladılar ve bu samimiyetle andılar. Bundan sonra da böyle anacaklardır.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23