• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Bunlara Birbuçuk Hasan Yeter

22 Mart 2018
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

“Bu toprakları vatan bilen normal insanların hiçbirisi, darbe ve taraflısı olamaz. Darbeci ve yanlısı olmanın tek adı vardır. Vatan hainliğidir”. Hasan Celal Güzel.

2002 yılının ocak ayıydı. 16 Aralık 2001 günü Ankara Ayaş Cezaevine konulan “Tank Hasan’ı”, Akit ailesi olarak ziyarete gitmiştik.

Hasan Aksay, Mustafa Karahasanoğlu, Nuri Karahasanoğlu, merhum Hasan Karakaya, Yılmaz Yalçıner, Yalçın Turgut, Serdar Arseven ve diğer arkadaşlarımız vardı.

Ayaş ilçesi belki de tarihinin en kalabalık insan trafiğini yaşıyordu. Ayaş yolları büklüm büklümdü ve E-5 gibi çalışıyordu.

Dönemin savcısı ziyaretçi izin kâğıdı imzalamaktan başını kaldıramıyordu. Biz de vardığımızda, arkamızdan heyecanlı bir grup daha geldi.

“Kimler” diye baktığımızda yine Hasan Celal Güzel gibi darbecilere karşı dimdik duran; namuslu, haysiyetli, şerefli vatan evlatlarına denk gelmiştik. Başlarındaki isim de merhum Vali Recep Yazıcıoğlu idi.

Selamlaşıp kucaklaştıktan sonra hep birlikte ziyaret ettik. Savcı bey insan evladıymış ki, rahat bir ortamda görüşmeye müsaade etti.

Tabi Hasan ağabey, Allah’a teslim olmuş birisi. Tel örgüler, duvarlar, onun ruhi ve kalbi özgürlüğüne set çekememişti.

Tek tek hepimizi kucakladı, Hasan Karakaya’ya gelince, onu avcunun içine alır gibi sardı ve yanına çekerek şöyle dedi:

-“Yahu Hasan! (boy ve cüsse farklılığını işaret ederek) Bunlara birbuçuk Hasan bile yeter! Hangi şartlarda ve kim olursa olsun, bu millet hiçbir darbeye geçit vermez”!

Hasan Celal ağabeyin fiziksel özgürlüğüne kavuştuğu günlerdeydi, dedim ki:

-“28 Şubat zulmünü sizin üzerinizden anlatan bir sinema filmini yapalım”. O da “Olur” demişti.

Senaryoyu Hasan ağabey yazacaktı ve “imece sinema filmi” başlığı altında, 28 Şubat’ta zulme uğramış her insanımızı meseleye ortak edecektik.

Denemelerimiz oldu, girişimlerimiz oldu ama nasip olmadı. Hasan ağabey dedi ki:

-“Hüseyin kardeşim! Sen de biliyorsun ki, sinema ve televizyon dediğin saha, şeytanın bir ayağını hiç eksik etmediği yerdir. İyi niyetimiz suiistimal edilebilir. Gel farklı şekillerde mücadele edelim, beni şeytanın cirit attığı yerlerden uzak tut”.

Haksız değildi Hasan ağabey. Ve vatanımıza, tarihimize, kültürümüze hizmet etmek üzere, “filim adamları” yerine, “ilim adamlarıyla” hemhal oldu ve çok güzel işler yaptı.

Ezcümle:

Sözü Hasan ağabeyden vecizelerle tamamlayalım:

-Her gün ziyaretçi sayım artıyor Elhamdülillah. Gelen her insanımız bana değil, milletimize moral veriyor.

-Darbeye karşı duranların çeşitli şekillerde cezalandırılmasını isteyenler ve cezalandıranlar, yastıklarına başlarını asla rahat koyamayacaklar.

-Dünyanın neresinde olursa olsun, vatanına ve milletine ihanet edenlere, hiçbir kara parçası yer yurt olmaz!

Her iki Hasan ağabey ve Recep Yazıcıoğlu’nun ruhu için el-Fatiha.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23