• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Deniz Feneri Kervanı Yollarda

03 Mart 2015
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Uzun zaman olduğu hayatın özüne dokunmayan yazılar yazmayalı.

Şeytan taşlamaktan tavaf etmeye fırsat bulamayınca böyle oluyor işte.

Doğrusu şeytan taifesinin bu kadar çeşitli olduğunu ve her taşın altından çıkabileceklerini asla düşünemezdik.

Meğer ne çok şeytan türü varmış. Bir de öyle garip oyun ve kördüğümler içerisinde kalmışız ki, meseleler aydınlandıkça insan donup kalıyor.

Neyse “Rahmaniden yana olanların sayısı ve amelleri”, “şeytaniden yana olanların sayısı ve amellerinden” daha güçlü olduğu için Allah izniyle bu musibet de geçecektir.

Şükürler olsun, Deniz Feneri her geçen gün, “Rahmaniden yana olanların” teşvik, takdir ve destekleriyle büyümekte ve ülkemiz dâhil, yurtdışındaki hayırlı icraatlarına devam etmektedir.

Deniz Feneri’nin önünü kesmek isteyenler; yüzbinlerce değil, milyonlarca muhtaç insanın kursağıyla, sırtıyla, eviyle barkıyla oynadılar ama kaybettiler.

İyilik ve merhamette ısrar edenler kazandı.

Hafta sonu Deniz Feneri’nin geçici giyim mağazasının açılışı için Kastamonu’daydık.

Derneğin genel müdürü Ali Karayılan ve iletişim koordinatörü Recep Koçak ile olan hayır yolculuğumuz, iyiliklerle dolu geçti.

Bu tür hayır işlerini takip etmeyeli ve yazmayalı uzun zaman olmuş. Oysa esas işimiz hayatın fotoğrafını bizzat yaşayarak çekmektir.

“Vira Bismillah” diyerek düştük yollara.

Düzce’de yükü “hak ve adalet” olan işler denilince akla ilk gelen isim, Memur-Sen Düzce Şube Başkanı ve eğitimci Orhan Kılıç’tır.

Orhan Kılıç’ın, Düzce depremi ile Endonezya Açe depreminde, İsmail Hakkı Turunç ve Kamil Kolabaş gibi isimsiz kahramanlarla birlikte ülkemiz adına yaptıkları icraatlar tam bir insanlık destanıdır.

Ayrıca Orhan Kılıç’ın Nijer başta olmak üzere diğer Afrika ülkelerinde su kuyuları açma ve sağlık hizmetlerindeki koordinasyonları ayrı bir destandır.

Düzce’den geçerken ona da uğrayalım istedik. Meğer Orhan Kılıç, çok güzel bir işe daha kalkışmış, Ak Parti’den milletvekili adayı olmuş.

Tabii herkes sevdiği insanların vekil olmasını ister. Yalnız sevmek yetmez, o insanın güvenilir de olması gerekir. 

Yeni Türkiye’nin Yeni TBMM’sinde Orhan Kılıç gibi sözüyle özü bir olan insanlara çok ihtiyaç var.

Biz iyilik adına düşüncemizi belirtip vazifemizi yapalım da karar sahibi Allah’tır.

Bolu’dan geçeceklerin ve ayrıca Kastamonu’ya gideceklerin ilk uğraması gereken yerlerden birisi, Abant Kavşağının yukarısındaki, Tokadi Hayreddin Hz.lerinin kabrini ziyaret etmek olmalıdır.

Çünkü Kastamonu’ya yolu düşenler, inanç değerleri ölçüsünde Şeyh Şaban Veli Hz.lerini ziyaret ederler. Tokadi Hayreddin Hz.leri, Şeyh Şaban Veli Hz.lerinin hocasıdır.

Bu söylediklerime belki katılmayanlar olabilir, ben katılanlar için söylüyorum. Biz böyle yaptık ve bir zararını da görmedik.

Hamdolsun içimiz dışımız huzur doldu, iyi düşünceler ve hayırlı sözlerle hayırları gözlemledik. Devamı yarına. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23