• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Destan Millet

17 Temmuz 2018
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Şunu anlamak çok mu zor? Amentüsü sağlam milletimiz, kıyamete kadar bozgunculara fırsat vermeyecektir.

Velev ki yanılarak yahut baskı ve şiddetle fırsat verdiyse de kısa sürede geri almasını bilmiştir. Yakın tarihimiz bu tür vakıalarla doludur.

Biz destan bir milletiz. Hamaset olsun diye söylemiyoruz. Hakikati idrak melekesi çalışan herkes anlayabilir.

İşte 15 Temmuz örneği. 40 yıldır büyük bozgun için hazırlanan din kisveli örgüt, maddi-manevi korkunç tahribatlar verdiyse de 22 saatte; vatanımızı, bayrağımızı, devletimizi, dinimizi, örgüte ve ağa babaları haçlılara teslim etmedi.

Büyük dava, büyük bir destanla insanlık tarihine bir daha yazıldı. Tabi esas olan bu davanın ve destanın takipçisi ve sahibi olabilmektir.

Bunun için yüzyılda ancak yakaladığımız devlet-millet bütünleşmesini, ufak hesaplar yahut şahsi çıkarlar uğruna tekrar bozguncuların tezgâhına düşürmemektir.

………………..

Destan milletiz. Sessiz çoğunluğuz. Toprağımızın, bayrağımızın, devletimizin, dinimizin sahibi, Hakk’ın ve haklının yanındayız.

İşte bu halimiz, inancımız, davaya sadakatimiz, içerideki ve dışarıdaki ortak düşmanları bozguna uğratmaktadır.

Yakın tarihimizde son birkaç yıldır ilk defa böylesine millet-devlet tek yürek olup, dünyaya en anlamlı mesajını verdik.

Seksenbir vilayetimiz, 919 ilçemiz, 397 beldemiz ve dünyanın çeşitli ülkeleriyle birlikte eminiz ki, 18333 köyümüzde de aynı destan yazıldı.

Yine büyük davanın muhteşem destanlardan birisi de Kur’an-ı Kerim’le, ezanla ve salalarla yazıldı. Yurdun her yerinde milyonları aşan hatimler indirildi, dualar edildi.

Bu programlardan ilkini cuma günü Bolu’nun Göynük ilçesinde görmek nasip oldu.

Göynük’ün çiçeği burnunda Kaymakamı Ahmet Tozlu ile Belediye Başkanı Kemal Kazan, iki gün sürecek bir program planlamışlardı.

İlk program, Cuma günü, Göynük’ün Fatihi Gazi Süleyman Paşa Camii’nde ve hemen yanında bulunan İstanbul’un manevi Fatihi Akşemseddin Hz.lerinin türbesinin olduğu meydanda yapıldı.

…………………

Büyük davanın buluşması ve büyük destanı, elbet İstanbul’da tarihe kazındı. İstanbul’daki yüzlerce hatim merasimlerinden biri de Şehzadebaşı Camii’ndeydi.

Birlik Vakfı ülke çapındaki 55 şubesiyle, bütün şehitlerimiz için okuttuğu hatimlerin duası, Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Vakıf Başkanı Mehmet Alacacı ve mütevelli heyetinin yanı sıra, kalabalık bir cemaatle icra edildi.

Duadan sonra İsmail Kahraman beraberindeki heyetle, 15 Temmuz şehitlerinden Prof. Dr. İlhan Varank’ın cami avlusunda bulunan kabrini ziyaret etti.

……………

Henüz vakit ikindiydi ve 15 Temmuz köprüsündeki programa akın başlamıştı. İnsanların yüzleri, “Birlik Olmanın” ifadesiyle doluydu.

Bundan sonrasını söylemeye gerek var mı?

Amentüsü kavi milletimiz, Başkanı Erdoğan ile 15 Temmuz 2016 gecesi yazdığı destanını, köprüde bütün dünyaya bir daha okudu.

Rabbim bozguncuları, kendi bozgunları içinde imha eylesin. Âmin!

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23