• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Erdoğan Gençlerle Baş başa

22 Mart 2016
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Cumhurbaşkanımız Erdoğan önceki gün, çeşitli üniversitelerde okuyan gençlerle İstanbul’da bir araya geldi ve soruları cevaplandırdı.

Buluşma ve konuşma canlı olarak TRT Haber’de yayınlandı. İzlerken, merhum Ali Fuad Başgil aklıma geldi.

Başgil’in ölümsüz eseri “Gençlerle Baş başa” kitabını Cumhurbaşkanı Erdoğan mutlaka okumuştur.

Milli ve manevi değerlerimizi sahiplenen gençlerimiz, “başarıyı ve hayrı” yakalamak için bu eseri satır satır adeta içerek okumalıdırlar.

¥

Gençlerin beden dillerini ve sözlerini dikkatle izledim ve kendilerine olan güvenlerine hayran kaldım. Hatta Cumhurbaşkanı da söz ve beden diliyle hayranlığını sık sık belirtiyordu.

İşte milli ve dini değerlerle donanımlı gençler böyle olmalıydı. Merhum Başgil’in hayalini kurduğu gençliğin önemli bir kısmını gördüm.

Tembelliğin ve her türlü inkârın neticesinde terörizmin kucağına atlamış veya itilmiş üniversite gençliğinin dilinden ve elinden bela-musibet akarken, bu çocukların dillerinden memleket ve millet sevdası akıyordu.

¥

Söze Ali Fuad Başgil’den başladık. Özellikle lise ve üniversite gençliği, derslerinden daha önemli olarak böyle güzide münevverlerimizi tanımalı ve takipçisi olmalıdır.

Kendi toprağının, devletinin, milletinin münevverlerini tanımayan, okumayan, anlamayan ve anladığını uygulamayan bir nesil, “midesi ile hela arasında boru hattı olmaktan” kurtulamaz, kurtarmak isteyenlere de kafa tutar.

Böyle kimseler öncelikle kendileri, sonra aileleri, sonra halkıyla sürekli kavga halindedirler ve isyan içerisinde boğuştukları için; küfürbaz, ayyaş, ihanet ve başıboşlukla birlikte gayri insani ne kadar haslet varsa hepsini kutsallaştırırlar.

Yabancı kültürlerin bu gençlere benimsetilmesi yüz yıldır sürdürülen planlı bir projedir.

Benimsemeye dayalı olarak çağdaşlaşma adına içinde yaşadığı toplumun kültürel kodlarına düşman edilirler ve düşmanlığın gereği; içki, kumar ve uyuşturucunun elemanları olarak kargaşa ve kaoslarda başrolü oynarlar.

Hâlbuki hangi aklıselim sahibi bir anne ve baba böyle bir çocuğu olsun ister?

¥

Söz yine uzadı kısaca, Ali Fuad Başgil’den ve “Gençlerle Baş başa” eserinden bahsedecektim.

Merhum Başgil, Türkiye’nin en zor yıllarında yurtdışında okumuş, onunla birlikte gidenlerin yüzde doksanbeşi, memleketimize ihanet eden fikirlerle dönerken, Ali Fuad Başgil, Avrupa’nın içyüzünü tanıyarak, tam aksine milli ve manevi değerlerini kaybetmeyen bir münevver olarak dönmüştür.

¥

Ord. Prof. Ali Fuad Başgil, Grenoble Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde başladığı akademik eğitim serüvenini, Paris Hukuk Fakültesi’nde doktora yaparak, Paris Edebiyat Fakültesi Felsefe Kolu ile Paris Siyasi İlimler Mektebi’nden diploma alarak tamamlamıştır.

1929 yılında üç fakülte, bir yüksekokul diploması ve hukuk doktoru unvanı ile memleketine dönen bu vatansever insan, Avrupa hukuk sistemini çok iyi bildiği kadar kendi memleketinin değerlerine de son derece vâkıf kudretli bir münevverimizdir.

Yarına “Gençlerle Baş başa”dan bazı örnekler paylaşalım.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23