• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Ermeni Meselesi Özel Sayıları 1

20 Nisan 2015
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

“Yiğidin başında duman, toprağından düşman eksik olmazmış”.

Memleketimizde Hasan Celal Güzel adında bu memleketin her santimine, insanımızın her hücresine “imanı ve bedeniyle” sahip çıkan bir yiğit insan vardır.

Sadece memleketimize değil, dünyanın tüm “haysiyetli, namuslu, şerefli insanlarına” Türkiye adına, insanlık adına, adalet adına, hukuk adına, daha da önemlisi insanlığın huzuru ve güveni adına, büyük bir ekiple çok ciddi eserler ortaya koymuştur.

Yeni Türkiye Yayınları arasından çıkan beş ciltlik “Ermeni Meselesi” başlıklı hacimli kitaplarda, Ermeni meselesi ile ilgili yerkürede yazılmış ve söylenmiş ne kadar yazı, belge, bilgi varsa, hepsi değerlendirilmiş ve ortaya “adil” bir tablo çıkarılmış.

Hükümetimiz keşke bu beş ciltlik eseri, çeşitli dillere çevirterek, başta AB’deki Türkiye düşmanı parlamenterler olmak üzere, her ülkenin parlamentolarına, kütüphanelerine, üniversitelerine, sivil toplum örgütlerine ve medyasına gönderebilseler.

Elbet yine bizdeki ve dışarıdaki “tapınakçılar” tapınakçılıkçılarını, “insan evladı” olanlar da “insanlıklarını” yapacaklardır.

Olsun, kim nasıl düşünürse düşünsün, bu bilgi ve belgelerin okuryazar olan herkese ulaşması şarttır.

……………

Sözü söylemek bir nasiptir, duyurmak ayrı bir nasip, duymak ve idrak etmek ise apayrı bir nasiptir. Bu eserlerden kimse nasipsiz kalmamalıdır.

Hasan Celal Güzel, bu nasiplerin her kademesini yerine getiren bir Hakk dostu, bir memleket sevdalısı, bir millet aşığı, “Yaratılanı Yaratan’dan ötürü hoş görme” inancıyla, hayatını insanlığa bahşetmiş; huzuru mahşerde, huzur içerisinde hesap vermek istemesinden başka hesabı olmayan insandır.

Dolayısıyla büyük bir ekip çalışmasıyla meydana getirilen eserlerden, Hasan Celal Güzel’in ne bir imtiyaz ne bir makam, mevki ne de para pul beklentisi yoktur, olamaz da.

Bu ayrıntıyı şunun için belirtiyorum.

İçimizde masum yüzlü maskeli öyle büyük şeytanlar var ki, hiçbir meselenin enine boyuna bakmadan, bağlı oldukları ahırdan samanı yiyip, direkt nereye höykürmesi gerekiyorsa oraya höykürüyor ve bir noktadan üfürülen; iftira, yalan, dedikodu, riya ve yalanlarıyla basıyorlar yaygarayı.

Ermeni Meselesi konusunda (Kadir Mısıroğlu’nun hakkını teslim edelim.) bugüne kadar çok araştırmalı ve yazarlı böylesine geniş bilgi ve belgelerle yüklü eserler hazırlanmamıştır.

Umarız ki, hükümet bu eserlerden istifa ederek, yeni dönemde okullara konulacak “Yurttaşlık Bilgisi” dersinin içerisinde işleyebilirler. Geçelim.

……………

Aklıselim sahibi bütün temiz dünya insanları bilirler ki, bu topraklarda “Ermeni Soykırımı” olmamıştır.

Türkiye’deki ve dünyadaki arşivlerde bulunan belgeler bunun bir ispatıdır. Arşivler dışında dönemin “namuslu ve şerefli” tarihçileri de böyle yazmakta ve konuşmaktadır.

Evet, bugün “Ermeni Meselesi Özel Sayılar” kitaplarına yer kalmadı. Yarına İnşaallah.

Yeni Türkiye Yayınları: 

0312- 441 42 40 441 42 60 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23