• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Ey Kâbe-i Millet

28 Temmuz 2016
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Yazının başlığı, I.TBMM’den Erzurum mebusu büyük kahraman, merhum Hüseyin Avni Ulaş’a ait.

Hüseyin Avni’nin millet hesabına TBMM’de verdiği mücadeleyi, yeri olmadığı için anlatacak değilim.

Yalnız bugünleri anlamak adına, I.TBMM’de verilen; “Vatan, Bayrak, Millet, Devlet” mücadelesinin sıklıkla gündemde tutulması gerekmektedir.

“Ey Kâbe-i Millet” hitabının coşkusunu, bugünkü TBMM başkanı muhterem İsmail Kahraman çok iyi anlayan, bilen ve bu hitabın arkasında yıllardır mücadele eden birisidir.

FETÖ terör örgütünün, millet iradesinin temsil edildiği TBMM’ye karşı taarruza geçtiğinde, İsmail Kahraman da aynı Hüseyin Avni duyarlılığında TBMM’deydi.

FETÖ örgütünün de diğer terör örgütlerinin de ve hatta ABD ve Avrupa’daki veya diğer dünya ülkelerindeki terör finansörlerinin anlamadığı ya da idrak edemedikleri gerçek şudur: “Bu milletin mayası Kâbe mayalıdır”.

15 Temmuz gecesi tanklara ve silahlara göğüslerini gerenlerle meydanları dolduranların haykırdıkları gerçek şuydu:

“Biz o gece ne canımız, ne çocuklarımız, ne malımız mülkümüz için orada değildik, vatanımız için oradaydık”.

Şimdi bu hakikati hangi terör örgütleri veya destekçileri anlayabilir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde FETÖ terörüyle ilgili araştırma komisyonu kurulmuş. Çok verimli bir çalışma olur İnşaallah.

Çünkü TBMM’nin tarihinde bu dönem yüzyıllarca konuşulacak ve hakkında pek çok kitap yazılıp, film ve belgeseller çekilecektir.

26. Dönem TBMM’nin üzerindeki milletin hak ve hukuku, I.TBMM’deki gibi büyük kararlılıklarla sürdürülmelidir.

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun temelini atan ve kuran o ruh, Nurettin Topçu’nun ifadesiyle;

-“İstiklâl ve hürriyet diye meclisin duvarları arasında çırpınan bir kuş gibi devamlı cezbeye kapılmış bir halde idi”.

İşte 26. Dönem TBMM’sinden de milletimizin beklediği aynı ruhtur.

15 Temmuz gecesi; devletin devamlılığı, milletin huzur, güven ve istikrarı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına ölümüne koşan milletimizin temsil edildiği yer TBMM’dir.

Bu sebeple; TBMM, ideolojik sapmalara düşmeden, milli iradenin yegâne temsilcisi olarak, 15 Temmuz gecesi meydana gelen devlet millet işbirliğinin devamını sağlamakla yükümlüdür.

Bu yükümlüğü taşıyacak irade TBMM’de mevcuttur. Devletimizin bekası, bu toprakları vatan bilen, kendisini bu topraklara ait hisseden her ferdimizin namusudur.

15 Temmuz gecesi görüldü ki, Cumhurbaşkanıyla, hükümetiyle, milletvekilleriyle, şerefli askeriyle, polisiyle her sahadaki sivil toplum örgütleriyle ve hepsinin çatısını oluşturan milletiyle, devletin namusuna sahip çıkılmıştır.

Bu birlik ve beraberliğin kıymeti hiçbir maddi değerle ölçülemez. Günlerdir her yaştan insanımızın meydanları doldurması da bu namus bekçiliğinin ifadesi ve kararlılığıdır.

Milletimiz devletimizin varlığına siper olmuş, “ruhuna şehit ve gazi yazdırmıştır”. Bu iki kavram, devletin namusunun milletin namusu olduğuna dair asil bir belgedir.

Ezcümle; milletin namusunu koruyanlar izzetle, ihanet edenler zilletle anılacaklardır.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23