• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Halk Partisinin Kuruluşunda Halk Var mıdır?

27 Nisan 2018
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

CHP’nin kuruluşunda halk var mıdır? Bu sorunun cevabı elbette bellidir. Halk yoktur.

Halkın kurmadığı bir partiden halk namına bir şey beklenir mi? İşte bu yüzden hiçbir demokratik seçimde iktidar olamamışlardır.

Millet olma mayamızın temeli olan dini ve milli değerlere karşı sürdürdükleri muhalefet sayesinde doymaktadırlar.

Bu manada CHP zihniyetini anlamak mümkündür ve haklıdırlar.

Eğer CHP zihniyeti ve onlardan üreyenler olmasaydı, belki de millet olarak bu kadar dini ve milli değerlerimiz hususunda dinamik ve canlı olmayabilirdik.

Yani bunlar bize lazım.

……………..

“CHP’nin kuruluşunda halk var mı” sorusunun cevabını, Osman Akandere’nin İz Yayıncılıktan çıkan, “Milli Şef Dönemi” kitabından verelim:

“….. Bilindiği gibi CHP bütün partiler gibi tabii bir seyir takip ederek halk arasında teşekkül etmiş, sonra tabi seçimlere dayanarak TBMM’ye girmiş bir parti hüviyeti taşımaz.

CHP’yi Mustafa Kemal Paşa başta olmak üzere birkaç kişi kurmuş, o sırada Meclis’te bulunan mebuslar da bu fırkaya girmişlerdir.

Bu şekilde tepeden inme bir ‘meclis’ ekseriyeti sağlanarak, haliyle iktidar muhafaza edilmiştir”.

…………….

Milli Şef İnönü devrinde ve sonrasında, halka nasıl muhalefet edildiğine dair hususları yine kitaptan okuyalım:

“Polis ve jandarma ile idare makamlarındaki görevlilerin keyfi tutum ve icraatlarından, baskısından ve tutuklamalarından çekinen ve o ölçüde bunalan halkın, ellerinde bulunan dini kitap ve yayınları; zahire ambarlarına, odun depolarına, samanlıklara ve hatta toprağa gömdükleri bugün bile o yılları yaşayanlar tarafından anlatılan acı hatıralardır”.

…………………

O devirlerde uygulanan din politikasını eleştiren Eşref Edip de şöyle demektedir:

“Onlar milleti hiçe saydılar. En mukaddes hislerine taarruzdan çekinmediler. Memleketin her tarafını sefalet ve ıstırap kapladı.

Vicdanlara hançerler soktular. Ezanları değiştirdiler. Camilerin içlerine kadar tecavüzlerini uzattılar. İbadetlere müdahale ettiler.

Din namına cemiyet teşkilini menettiler. Dini müesseseleri kapattılar. Din ehlini zelil ettiler. Sefalet içinde inlettiler. Dilenecek hale getirdiler”.

………………

Şimdi aziz milletimiz, bu zihniyeti Cumhurbaşkanı seçer mi?

14 Mayıs 1950’den bu yana TBMM’de; “Bir tarla bostan yan gel Osman” yapıyorlar.

Siyasetin de devletin de meclisin de memleketin de kaymağını onlar yiyorlar. Bir elleri yağda bir elleri balda! Onlardan daha rahat olan bir kesim bulamazsınız!

Omuzlarında kuş tüyü kadar bile devlet-millet derdi yok. Bol miktarda entrika üretiyor, küfrediyor, hakaret ediyor, en iyi bildikleri iş olan terör seviciliği yapıyorlar.

1923’ten, 2003 senesine kadar 80 yılda bir arpa boyu yol alamayan Türkiye, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile şaha kalkmış ve bugün bir dünya devletidir.

Bu kalkınmada CHP’lilerin köstek olmaktan başka bir katkısı var mı? 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23