• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Hatıratlar; Gidilecek Yolların İşaret Taşlarıdır

07 Şubat 2019
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Tarihin hakiki yüzü hatıratlarda gizlidir. Bu yüzden resmi tarihte sadece rakamlar, yer isimleri ve yazanın resmi ideolojisi bulunur. Hatıratlarda ise tarihin her yüzü aydınlanır.

Biz sohbet toplumuyuzdur. Sözlü kültür taşıyıcısı, koruyucusu ve uygulayıcısıyızdır. İyisiyle, kötüsüyle, eğrisiyle, doğrusuyla bizde tarih hatıratlar ve hikâyelerle anlatılır.

Konferanslar, paneller, sempozyumlar, söyleşiler; yüz yüze, söz söze, göz göze kurulan iletişimler, insan hafızasını güçlendiren önemli etkenlerdir.

Kitap okumak isteyenlere şöyle tavsiyede bulunur: “Mutlaka hatırat okuyun, hatıratlar gitmek istediğiniz yolları, varmak istediğiniz menzilleri aydınlatır”.

Bilgelerimiz buyururlar ki; “Zamandan en iyi tasarruf, tecrübelerden istifade etmekle mümkün olur”.

Hal böyle olunca tecrübe gibi büyük bir sermayenin yerinde ve akıllıca kullanılması, geçmişle gelecek arasındaki sağlam köprülerin kullanılması anlamını taşır.

Önceki nesillerden bugünlere bırakılmış bazı tecrübeler vardır ki, onlar tek cümleyle bizleri ikaz eder veya tavsiyede bulunur.

Menfi hadiselerle karşılaşmadan tedbirli olmayı öğretir ve öğütlerler.

………………..

Belki çok söyleniyor ama ne yapalım gerçeğimiz bu ve bu hakikatimizi inkâr etmemiz bize farklı bir yol da göstermiyor.

Nedir o çok söylediğimiz. Yüz yıldır İstiklal mücadelemizin sürmesidir.

Yine belki tuzu kuru irili ufaklı kesimler için sıkıcı olabilir ama üzerinde yaşadığımız kutlu coğrafyamızda gözü olmayan tek devlet yoktur yerkürede.

Bunun için de istikrarımıza, istikbalimize, büyük bir millet ve devlet oluşumuza tahammülleri olmayan yerli-yabancı güçlerin taarruzları altında var olma mücadelesi veriyoruz.

Çok derinlemesine örnekler vermeye gerek yok. İşte seçim sathı mahallindeyiz. Siyaset üzerinden dönen dolaplara bir bakalım.

Bugünlerde yaşananlar hepimizin huzurunda zuhur ediyor. Seçimde iki ittifak var. Birisi malum “Cumhur İttifakı”, diğeri Bahçeli’nin ifadesiyle “Zillet İttifakı”.

…………………

Şöyle bir soru soralım. Haçlı Batılılar ve bunların dışındaki Türkiye düşmanları acaba neden Zillet İttifakının yanında yer alıyorlar?

Belki soru, sağ görüş civarında duran yahut Ak Parti’ye veya MHP’ye çeşitli sebeplerden dolayı bulanık bakan kimseler tarafından anlaşılmayabilir, kabul edilmeyebilir.

Görünen köyün ırağı olmaz. Akıl ve fikir, kişinin hem dünya hem ahiret yurdu için olmazsa olmaz büyük nimetlerindendir.

Eğer Zillet İttifakına destek veren yabancılar, ülkemizin ve milletimizin dostu değildir ve düşmanlık amacıyla Cumhur İttifakına karşı mücadele etmektedirler.

Bu hal, hangi akıl ve fikir çerçevesinde makul bir zemine oturtulabilir Allah aşkına!

……………….

Ezcümle:

Devlet ve millet olarak geçmişimiz acı tecrübelerle doludur. 90 yıldır ne zaman şöyle başımızı onurla kaldırmaya başladıysak iç ve dış ihanetlerle karşılaştık.

Sözü Abdülbaki Gölpınarlı ile bitirelim:

- “Dünü bilmeyen bugünü anlayamaz; bugünü anlamayan yarını göremez, yarını inşa edemez; hatta dünden hamlelerin nedenlerini bile düşünemez”.

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23