• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Hırsızlık Sandıktan Başlarsa

03 Nisan 2019
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Kimlik ve kişiliğini koruyan ve kimliğiyle, kişiliğiyle kendisine dürüst bir hayat çizgisi belirleyen herkes için sandık namus mesabesindedir.

Sandık denilince akla iki husus gelir.

Birincisi şimdilerde artık önemini kaybetse de evlerde annelerin emanet hissiyle baktığı ve genelde mahrem olan eşyalarla kefenlerin muhafaza edildiği sandıklardır.

Bu sandıklar, ev ahalisi tarafından göz korur gibi korunur, sahibi açmadan kimse açamaz ve içinde ne var ne yok diye bakamaz, bir şey alamaz veya hırsızlık edemez.

Böyle bir durumla karşılaşıldığında ev ahalisi arasına fitne girer ve hırsızlık yapan anlaşılınca aileden yol verilerek başka bir yerde ikamete gönderilir.

Çünkü Anadolu irfanında iki tür hırsızlığın sonu gelmez.

Birincisi, yumurtadan başlayan hırsızlık büyür gider ve sonu yoktur.

İkincisi, sandıktan başlayan hırsızlık sadece evi değil, köyü, kasabayı, şehri ve bütün ülkeyi saran bir hırsızlıkla sürer gider.

Seçim sandıklarının da evdeki mahremiyeti ve namusu temsil eden sandıklardan farkı yoktur. Sandıkta yapılan hırsızlıklar irade hırsızlığıdır ki, ne tevili ne de affı mümkündür.

İrade beyanı, kişinin haysiyetini, namusunu, şerefini, geleceğini, inancını, ailesini, ailesinin güvenliğini, kısaca dünya ve ahirete dayalı değer yargılarının bütünüdür.

Bu inançla iradesini özgürce sandığa yansıtır. Kim ki, insanların iradesini gasp eder, hırsızlık yapar, sadece irade sahibine değil, diğer bütün iradelere karşı suç işlemiş demektir.

Görüldüğü ve belgelendiği gibi İstanbul, Ankara veya diğer bazı şehirlerdeki sandıklarda hırsızlıklar var, gasplar var, iradelere ipotek koymalar var.

“Türkiye hukuk devleti” denilir ve öyle inanırız. Eğer hukuk devletiyse, bu hırsızlıkların, gaspların önüne geçmek ve gereken hukuki muameleyi yapmak mecburiyetindedir. 

Devletimiz iradesi çalınan insanların haklarını çalandan almak, korumak ve kollamakla yükümlüdür. Devlet olmanın varlığının delili, ispatıdır.

Seçim sabahı sandığa giden milyonlarca insanımız, iradesinin korunacağı, kollanacağı ve sahip çıkılacağı, iradesinin doğru şekilde sonuçlara yansıtılacağına inanarak gidip oyunu kullanmıştır.

Sandıktan irade çalarak iş başına gelecek kimselerden köylere, beldelere, ilçelere, vilayetlere, Allah aşkına nasıl bir fayda gelebilir.

Sandıktan başlayan hırsızlığın sandıkla kalabileceği düşünülebilir mi?

Sandıkta milletin iradesine ipotek koyarak, iş başına gelecek olanlar kim bilir daha hangi sandıklara musallat olacaklardır.

İstanbul’un 39 ilçesindeki sonuçlara itiraz edileceği söyleniyor. Oyların yeniden sayılması, insanların özgürce beyan ettikleri iradelerine sahip çıkma anlamı taşıyacaktır.

Bir hadisenin şüyuu vukuundan beterdir. 31 Mart İstanbul, Ankara ve diğer itiraz edilen yerlerde seçmen iradeleri kirletilmiştir.

Kirli seçimlerden ve seçilenlerden temiz yönetim beklemek akıl zayiine delalet eder.

Ezcümle:

Yüksek Seçim Kurulunun bu hususta gereken hukuki işlemi yapacağına, devletimize ve devlet başkanımıza olan güvenimizden dolayı şüphemiz yoktur. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23