• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

İHL Nesli Asım’ın Nesli

16 Ocak 2014
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Yakın tarihi okuyanlar, okuduklarını unutmayanlar, yakın tarihi dinleyenler, dinlediklerini unutmayanlar, yakın tarihi yaşayanlar, yaşadıklarını unutmayanlar bilir ve inanırlar ki, bu ülkenin “selameti, güveni ve istikrarı,” İHL neslinin omuzlarındadır.

Ve bu neslin anne ve babaları başta olmak üzere, yedi göbek ve daha ötesine gidildiğinde görülür ki, ülkesi ve milleti için var gücüyle yüzyıllardır, her türlü yükü omuzlamış insanların torunlarıdır.

İnanmayan, bilmeyen, görmeyen, duymayan her kim olursa olsun, küçük bir araştırma yaptığında bu hakikati görebilir.

Tabi görecek gözü, duyacak kulağı, hak verecek vicdanı var ve kişiliğini, kimliğini dünyasına satmamış ise. İHL misyonu bu toprakların mayasından doğmuştur.

Çok gerilere gitmeye gerek yok. Son otuz yıldaki Türkiye’nin şehid haritasına bakalım. Şehidlerin yüzde doksanının ailesinde mutlaka bir İHL’li vardır.

Bu okulların vazifesi sadece din adamı yetiştirmek değildir. Özellikle “vatanın, milletin ve dinin sahiplenilmesi ve muhafazası için gidilir.

İHL’ler bu milletin kırmızı çizgisidir. Tarih boyunca görülmüştür ki, bu çizgiye müdahale edenler başarısız olmuşlardır.

Başarısızlıkları onların beceriksizliğinden veya güçsüzlüklerinden değildir. Milletin sabrı ve inandığı değerleri yaşatmaya devam etmelerindendir.

On yıl önce iHL’ler önceki denemeler gibi bitirilmişti. Rantçı kesimlerle belli çevreler, sevinmiş ve bir zafer olarak görmüşlerdi. Milletimiz heveslerini kursaklarında bıraktı.

Bugün yüzüncü yılını idrak edecek olan bu kutlu okulların tarihini okuyan herkes, eğer vicdanlarını ve akıllarını kiraya vermemişlerse, memleketimiz ve milletimiz için neyi ifade ettiğini anlayacaklardır.

Sözü İHL’lere dost olanların atalarını anlatan, merhum Mehmed Akif’in “Çanakkale Destanı’ndaki” mısralarına bırakıyorum.

Âsım’ın nesli... diyordum ya... nesilmiş gerçek.
İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.
Şühedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar...
O, rükû olmasa, dünyada eğilmez başlar.
Yaralanmış temiz alnından, uzanmış yatıyor.
Bir HİLAL uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!

¥

Kendisi de bir İHL’li olan Başbakan Erdoğan, bugün binlerce İHL’li ile buluşuyor. Üsküdar Belediyesi ve ÖNDER İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği işbirliğinde gerçekleştirilecek olan; “İmam Hatip Yüzyıllık Hikâye” programı, Üsküdar Burhan Felek Spor Salonu’nda yapılacak.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve ÖNDER Başkanı Dr. Hüseyin Korkut’un ev sahipliği yapacağı organizasyonda, imam hatiplerin tarihine yönelik videolar gösterilecek.

Osmanlı döneminde “Medresetü’l Eimme” ismiyle başlayıp, Cumhuriyet tarihinde İmam Hatip okulları olarak devam eden ve yüzüncü yılı kutlanacak olan programa, Başbakanın yanı sıra bakanlar ve milletvekilleri de katılacak.

Programda ayrıca yeni bir İmam Hatip marşı, ilk kez seslendirilecek ve 60 farklı ülkeden gelen İmam Hatip öğrencileri, bu seslendirmede yer alacak.

Bir İmam Hatipli olarak hayırlı uğurlu olur İnşaallah.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23