• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

İslam’ı Yaşamak mı, Kullanmak mı?

06 Temmuz 2015
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Bu hafta kitap yerine Altınoluk Dergisi var. Dergi yine diğer sayıları gibi dopdolu ve çok güzel konulara yer vermiş.

Temmuz sayısının başlığı; kendisini Allah’ımıza ve Peygamberimize muhatap sayan her müminin nefsine soracağı bir soru:

“İslam’ı Yaşamak mı, Kullanmak mı”? Üst başlık ise; “Nasıl Bir Müslüman Kalitesi”?

Başta ben de olmak üzere görebildiğim Müslümanların haline baktıkça, sorunun ikinci kısmı ağır basıyor. “Kullanmak”.

Fakat fincancı katırlarını ürkütmeye gücüm yahut cesaretim olmadığından, daha fazla ileri gidemiyorum. “Geçelim” demek işime gelmekte.

Neyse ki, Altınoluk’un gündeme getirdiği konuya dair başyazıdaki şu ifadeler meramımı anlatmaya yetmekte.

“Bizim bu sayımızda dile getirdiğimiz ise bazen din ile iç içe görünen kişi ve grupların, onu, kendi çıkar veya savaşlarının aleti haline getirmelerinden doğan olumsuzluktur.

Mesela bir başka mümin kişi veya toplulukla mücadele ederken, Kur’an’ın veya Rasulullahın tanımlamalarına başvurmak, onları alıp düşman bellediğimiz kişi veya gruplara giydirmek gibi.

Ya da Müslüman görünmenin prim yaptığı kanaatiyle, siyasi veya bürokratik kademelerde tırmanmak için İslami rollere bürünmek gibi.

Ya da öfkelerimizi, bazen cinayetlerimizi İslam ile meşrulaştırmak gibi. Bu İslam’a bedel ödeten bir büyük yaradır.

İslam’ın kullanılmasını önlemek, bir mümin hassasiyetini gerekli kılmalıdır. Öncelikle kendi ilişkilerimizde böyle bir kalb zaafı oluşmuşsa ondan arınmak ve kalbimizi “ihlas” ile tahkim etmek gerekir. Değilse ahirette işimiz zordur.

Sonra da İslam’ın kişi olsun, grup olsun, kötü roller içinde kullanılmasına karşı net tavırlar ortaya koymakla yükümlüyüz”.

Evet, işte bu yükümlülük, çok önemli ve ağır bir görevdir. Dünyayı nasıl öteleyip de Allah rızası için ‘İslam’ı kullanmamayı’ veya ‘kullananları’ ikaz edeceğiz bilmiyorum.

Şimdi böyle söyleyince mayası fitne ve fesatlıkla yoğrulmuş bir takım şirkçiler çıkıp, bu ifadeleri kendi şeytanlıklarına malzeme yapabilirler.

Bu tip şeytancı zihniyetlere malzeme olmamak için dikkatli yazmaya ve konuşmaya mecburuz. Bilirsiniz şeytanın ve uşaklarının işi; “riya, inkâr ve tahriktir”.

Kimsenin kaşına, gözüne, sözüne ayar vermeden önce, nefsimizi sorgulamalıyız. Sanırım bu sorgu, son nefesimize kadar sürebilir.

Peki, cüzdanı ve nefsani çıkarları için ‘İslam’ı kullananlardan olmamak’ adına neler yapmalıyız veya neler yapılabilir?

Açıkçası soruya verilecek bir cevabım yok ve soru herkesin aklının bir yerinde bekleyip durmaktadır. İslam’ı yaşamaya cesaretimiz olmadığı için cevap veremeyiz.

Velhasıl dostlar; “Günümüzde İslam kendisine Müslüman arıyor”. Talip olanlara duyurulur.

Derginin diğer konularından bahsetmeye yer kalmadı ama zaten her sayısı özel bir kitap gibidir. Abone olunarak takip etmek en kolayıdır. Altınoluk Dergisi 0212- 671 07 00  

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23