• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

İttifakı taban istiyor tavan uymak zorunda

10 Ekim 2018
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Yazının başlığı, henüz siyasetin ilk basamaklarında bulunan çiçeği burnunda Ak Parti yahut MHP’li bir kısım kimselerin hoşuna gitmeyebilir.

Acemi siyasetçilerin en bariz özellikleri, enelerinin yüksek oluşudur ve sandıklardan çıkıp oralara geldiklerini unutarak, “Ben olmasam” psikozuna girerler, sonra da millet tarafından siyasetten uzaklaştırılınca, “Beni anlamadılar” diye dert yanarlar.

Ne denilmek istendiğini R. Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli ile onlara yakın emsalleri, davada birlik oluşturmuş yoldaşları bilirler.

Siyasi çöplüğe atılmış tabela partilerinin ve kişilerin büyük hatası, tabana uyum sağlayamadıklarındandır. Taban istiyorsa tavan uyum yollarını bulmakla yükümlüdür.

Türkiye bugün geldiği noktada Ak Parti-MHP ittifakına mecburdur. Çünkü iç ve dış zalimler gizli yahut açık sürekli ittifak halindeler.

Milli bir ittifak, Ak Parti yahut MHP’nin siyasi olarak gücünü zayıflatmaz. Aksine güçlendirir. İttifakın önemi Cumhur ittifakında görüldü işte.

……………….

Ülkemiz hem içeriden hem dışarıdan bütün bir zındıklarla; ekonomik, sosyal ve siyasal olarak sürekli kıskaca alınırken, bu sancıyı Ak Parti ve MHP’den başka çeken siyasi bir teşkilat var mı?

Birçoğu sosyal medya şeytanlarının çirkinleştirdikleri ve kirlettikleri içeriği olmayan sloganlara inanıyor ve onların istediği gibi konuşarak, birkaç saat de olsa gündemde kalmanın keyfini çıkarıyorlar.

İttifak etmesi gerekenler, siyaseti sosyal şeytandan değil, tabandan tavana sahada görerek hareket etmelidirler.

Bize yansıyan kadarıyla da öyle yapıyorlar. Görüşmeleri iyi gidiyor. Bu arada ittifak etmek kadar, ittifak çalışmalarını sürdüren isimler de önemlidir.

Ak Parti’den Numan Kurtulmuş ve Mehmet Özhaseki, MHP’den Semih Yalçın ve Sadir Durmaz, seçmen ile seçilenler arasındaki köprüyü sağlam kurabilecek kimselerdir.

Bu sebeple, ittifakın akamete uğraması düşünülemez hatta düşünülmemelidir.

………………..

Tekrar edelim, bu ittifak, partilerin birbirlerine olan güvenlerinden ziyade, devletin ve milletin selameti açısından önemlidir.

Elbet ittifakın içeriğini bilemiyoruz. Sonuç ne olur onu kestirmek zor. Tabanın ne istediğini ve ne düşündüğünü aktaralım bizim de tuzumuz olsun.

Birkaç örnek verelim ve hemen şunu söyleyelim.

Ak Parti-MHP, diriler için ittifak yapacağı kadar, esas dini ve milli meselelerimiz başta olmak üzere, şehitlerimizin ve gazilerimizin yüksek hatırlarına da ittifak etmelidirler.

……………..

Mesela Edirne, Çanakkale, Gelibolu belediyelerinin yıllardır CHP’de olmasının sebebi, sağ oyların bölünmesi yüzündendir.

Osmanlı’ya başkentlik yapmış, halen tarihin canlı şahitliğini yapan Edirne’nin CHP’ de mi olması lazım?

Öte yandan; dünya insanlığının ve tarihinin ayakta selama durduğu, devletimizin kilit taşı Çanakkale şehitlerini bağrında tutan Gelibolu ve Çanakkale’nin CHP’de mi olması lazım.

Hiç olmazsa bu iki vilayet bir ilçe için dahi MHP-Ak Parti ittifak etmelidir. Tarihimize ve şehitlerimize borcumuzu belki bir nebze ödeyebiliriz.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23