• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

İttihat ve Terakki’nin İflasçıları

22 Haziran 2016
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Tanzimat’tan bu yana memleketin başına musibet olan en eski cemiyetlerden birisi, Mason ve Yahudilerin kurduğu İttihat ve Terakkicilerdir.

Cihan Devleti Osmanlı’nın duraklamasına sebep bunlardır. Devlet-i Aliyye’yi Haçlılara “Hasta adam” dedirten bunlardır.

Vazgeçemedikleri en bariz düşmanlıkları, Milletimizin Müslüman bir toplum oluşu sebebiyle İslam dinine olan husumetleridir. 

Bu düşmanlıkları yüzünden akla hayale gelmedik her şeyi fırsat belleyerek kargaşa ve kaos çıkarmayı, millet-devlet bütünlüğünden öç alma olarak bilmektedirler.

İçimizde yaşamalarına rağmen, millet olarak kimliğimizden rahatsızdırlar. Oysa bizim sahip olduğumuz milli bir kimliğimiz vardır ve unsurları bellidir.

Öncelikle kendisini bu topluma ait hissetmek ve yaşadığı toprakları vatanı bilmek, dil ve din birliğine inanmaktır.

¥

Yaşanan Ramazan ayına baktığımızda tüm dünyanın gördüğü gibi bizi biz yapan temelin direklerini dini ve milli değerlerimiz oluşturmaktadır.

Türkiye’nin bugününü görebilen her göz, anlayabilen her akıl, idrak edebilen her zihin kabul eder ki, Türkiye halkı Müslümandır ve İslam ümmetidir.

İttihat ve Terakkicilerin iflas etmişleri, ataları gibi inkâr ve şirk içerisinde olduklarından, sığındıkları tek korunakları, “taklit, fitne ve fesattır”.

İman esası haline getirdikleri bu özelliklerinden dolayı, ülkemiz ve milletimiz adına; “iyi, güzel, doğru” ne varsa, hepsine birden düşman olmakta ve kendilerini toplumdan soyutlamaktadırlar.

İttihat ve Terakkicilerin asılları da bugünkü iflasçıları da İslam’a düşmanlıklarından dolayı pozitivizme inanmaktadırlar.

Pozitivizm sadece İslam’ı değil, diğer inançları da kabul etmez. Pozitivizme göre Allah’a inanan adamdan ilim adamı olmayacağı gibi devlet ve millette yönetemezler.

¥

Bugünküleri daha iyi anlamak ve nasıl yetiştiklerini görmek için biraz gerilere giderek örnekler verelim.

1931 yılında devlet matbaasında bastırılan ve okullarda “Orta Zamanlar Tarihinde İslamiyet ve Peygamber” diye okutulan kitaplarda yazılanlar, en koyu inkârcıları bile utandıracak cinstendir.

Rabbimin affına sığınarak birkaç örnek hatırlatayım. Şöyle yazmışlar:

“Din yok, millet vardır”. “Muhammed nihayet bir çöl bedevisidir”. “İslamiyet’in yerine yeni bir din koymak lazımdır ki, o da Kemalizm’dir”.

“Muhammed kırk yaşına geldiği zaman peygamberliğini ilan ve vatandaşlarını, kendinin bulduğu ve doğru olduğuna inandığı yeni bir dine davete başladı”.

“Muhammed’in koyduğu esasların toplu olduğu kitaba Kuran denir”.

Bu ve benzeri ders kitapları, CHP diktatörlüğü altında yıllarca liselerde okutulmuştur.

İttihat ve Terakkicilere göre halkın iyiyi kötüden ayırma kabiliyeti yoktur. Halk, gerektiğinde güç kullanarak yönetilmelidir”.

¥

Küflü İttihatçılar böyle diye dursunlar, bize lazım olan milli ve dini değerlerimizi yeniden ve hızla hayata geçirmektir.

Bu değerlerimizi gereği gibi anlamak, düşünmek ve idrakine vararak, ruhumuzla bedenimiz arasındaki ideal dengeyi kurup, bizi biz yapan değerleri yaşamaktır.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23