• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

İyilerin ve İyiliklerin Bayramı

17 Temmuz 2015
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

“Bayram, Allah kullarının takva imtihanından, açık alınla Hak huzuruna çıktıkları mübarek bir gündür”. Abdurrahman Şeref Güzelyazıcı.

İşte bir Ramazan-ı Şerifi daha uğurladık. İyiler iyilikleriyle, kötüler kötülükleriyle veda etti. Müslümanlar ve münafıklar imanlarının gereği ibadetlerini ve işlerini yaptılar.

Müslümanların kazandıkları da münafıkların kazandıkları da mahşerde önlerine gelecek ve mizan terazisine konulacak. İşte iptali mümkün olmayan fatura o zaman kesilecek.

Malum münafıklığın önemli alametlerinden birisi; “Biz bozguncular değiliz, ara bulucuyuz” diyerek münafıklıklarını kabul etmemeleridir.

Oysa Cenab-ı Hak Müslümanlar arasında bozgunculuk yapacaklarını, Kur’an-ı Kerim’inde biz kullarına beyan etmiştir

Böylelerinin; “Biz bozguncular değiliz” demeleri boşunadır ve aldanmadır. Allah’a ve Rasulüne dilden, kullara ise kalpten bağlıdırlar.

Allah’ın ve Peygamberimiz (s.a.v.)’in buyruklarından ziyade, dünyalıklarını temin eden veya ettirenlerin sözlerini, Allah ve Rasulünün emirlerinden üstün tutarlar.

Bu halleri neye nasıl inandıklarının göstergesi olarak yetmektedir. Geçelim.

Ramazan-ı şerifi hakiki manasıyla yaşayan Müslümanlar bilirler ki, her yıl gelen oruç ayı; “Hesap gününe erişmeden önce kendinize çekidüzen verin ve o güne hazırlıklı olun” uyarısıdır.

Bu mevzuda İstanbul eski müftülerinden merhum Abdurrahman Şeref Güzelyazıcı hocamız, müftülük ve vaizlik yaptığı dönemlerde Fatih Camii kürsüsünden müminlere şöyle seslenmiştir:

-“Hakiki bayram; iman ve rıza bayramıdır. Ramazan’ın kıymetini bilmeyen ve bu feyz ü bereket mevsimini Hakk’a aykırılıklarla geçirenler; bayram neşelerinden mahrum saadet öksüzleridir”.

Ramazan-ı şerif, ruhen ve bedenen temizlenme ayıdır. Ramazan ayı nefsin ve bedenin disiplin altına alınma ayıdır.

Bir yıl içerisindeki kirliliklerden kurtularak, tüm renklerin beyaza dönüştüğü aydır. Bayram-ı Şerife bu beyazlıkla ve saflıkla girilir.

Sözü yine Abdurrahman Şeref hocamıza bırakalım.

-“Bayram; kendisini itikat, ahlak ve ameli hayat bakımından temizleyen ve Allah adını daimi zikrederek fani günlerini ibadetle geçirenlerin hakkıdır”.

Abdurrahman hocamız 1970’li yıllarda yaptığı vaazlarda, oruç ayını kirleterek muhtevasına fitne sokanlara karşı, orucunu gereği gibi tutan temiz müminlere şöyle demiştir. 

-“Size ne mutlu ki; iman hayatını fazilet, ölüm ötesine hazırlanmayı saadet bildiniz. Ebedi lezzetleri fani nimetlerden üstün tuttunuz.

Ahiret neşelerini kazanmak için dünya zevklerini hiçe saydınız. Sapıklık girdaplarına düşmediniz, ahlaksızlık uçurumlarına yuvarlanmadınız.

Azgınlık akışlarına uymadınız. Allahsızlık acılarını duymadınız. Fanilik yangınlarından uzak kaldınız. İlahi rahmet deryalarına daldınız.

Minarelerde parlayan kandillerin tevhid ışıklarını içtiniz. Şeytani seslere iltifat göstermeyip ezanları can musikisi seçtiniz.

Ayaklarınız cami yollarında ebediyet izleri ve şehadetleri bıraktı, gönülleriniz sadece fazilete, Kur’an’a, imana aktı.

Artık bayramların nuru, ilahi ziyafetlerin süruru hakkınızdır”.

Hocamızın ruhu şerifleri ve kendi geçmişlerimiz için El-Fatiha. Hayırlı bayramlar.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23