• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Kağnı Devrilince

23 Nisan 2019
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

“Kağnı devrilince yol gösteren çok olur” derler. Ankara ve İstanbul, hırsızlık ve gaspla el değiştirince, Ak Parti’nin kaybına hükmedildi.

Önce bu hüküm sahiplerinin, devletimize ve milletimize duydukları aidiyetlerine, kime dost kime düşman olduklarına bakmalı.

Ne Ak Parti ne MHP ne de Cumhur İttifakı bir kayba uğramış değildir. Seçim sonuçlarına göre Cumhur İttifakı, yerli ve milli bir ittifak olarak Türkiye’nin sahibidir.

Dolayısıyla büyük resme baktığımızda, Cumhur İttifakı içeriden ve dışarıdan; ülkemize, milletimize hücum eden tüm şer cephelerine karşı büyük bir zafer kazanmıştır.

¥

“Kağnı devrilince yol gösterenler çok olur” atasözüne gelecek olursak.

İstanbul’un geçici olarak zillete geçmesini, Ankara’nın çözülemeyen şekilde kaybını, Ak Parti’nin çalışmalarına fatura edenler, gençlerin Ak Parti’ye oy vermemesi üzerinde durarak, hükümetin icraatlarını eleştirmekteler.

Eleştirilerden üstü kapalı olarak büyük pay alan da Cumhurbaşkanı Erdoğan olmaktadır. Eleştirmek kolay, objektif olmak zordur. Esas olan zora talip olmaktır.

Ak Parti kağnısı azıcık anıza çıktı ya “Ben zaten biliyordum”culardan tutun da kimler kimler neler söylemiyor neler yazmıyor.

Peki, eleştirenlerin hepsi de haksız mı? Hayır! Tabi ki haksız değiller.

Yalnız bu eleştirilerden birinin üzerinde durarak, Ak Parti ve Cumhurbaşkanına haksızlık edildiğine dair kanaatimi paylaşmak istiyorum.

¥

18 ila 35 yaş arası gençlerin, aileleri gibi Ak Parti’ye oy vermedikleri üzerinde duruluyor ve bu garipliği hükümete yüklüyorlar.

Şimdi bu durumu tamamen Ak Parti’ye yahut hükümete yüklemenin ne manası var? İşte bu tespiti anlamakta güçlük çekiyorum.

Yani bir anne, baba, Ak Parti’ye yahut Cumhur İttifakına oy verdiği halde, çocuğunu ikna edememişse, bu arıza niye hükümetin olsun?

Ak Parti’ye oy vermeyen gençleri, R. Tayyip Erdoğan mı besledi-büyüttü? Gençler, 18 yaşına kadar Tayyip Erdoğan’ın dizinin dibinde mi oturdu?

Ak parti 17 yıldır iktidarda ve iş başına geldiği günden bu yana, milleti de devleti de ortadan kaldırmak isteyen büyük belalarla boğuştu ve halen mücadele etmekte.

Peki, Erdoğan bu kadar büyük şer cepheleriyle savaşırken, Ak Parti’ye oy vermeyen gençlerin hiçbiri bedel ödedi mi?

Anneleri, babaları, akrabaları ödedi. Eğer çocuklarının selameti ve devletin güvenliği için ödenen bedelleri, aileleri çocuklarına anlatamadılarsa, Erdoğan ne yapsın?

Kendimize bakmamız, kendimizi sigaya çekmemiz gerekirken, eli taşın altında olanlara yüklenmek, kendi hakikatimizden kaçmamızdır.

¥

Ezcümle:

Bir insana “milli şuur”, sıfır ile yedi yaş arasında ailesi tarafından verilir. İkinci safha, 7 ila 14’tür. Bundan sonra verilecek şuur, sepetle ırmaktan su taşıtmaya benzer.

Hükümeti yahut gençleri suçlamadan önce, bu döneme bakmakta fayda vardır. Bu gençler uzaydan paraşütle gelmedi. Evlerimizde yetişti.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23