• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Kefen karaborsacıları

19 Ekim 2016
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

“İkinci Dünya Harbi’nin zengin ettiği kefen karaborsacısı CHP’liler?”

“O zihniyetin çocukları, şu anda harp çıksa servetlerini kaça katlayacaklar?” Mehmet Kısakürek.

“Düğüne giderler zurna beğenmezler, hamama giderler kurna beğenmezler.” Devlet Bahçeli.

“CHP’lilerin ayağının bastığı ayrık otuna bile basmayın”. Hazım Öztürk.

¥

Yazının başlığı, babası Üstad Necip Fazıl Kısakürek gibi dik duran ve yine babası gibi kendi tarzını oluşturan Mehmet Kısakürek’in twitinden.

7 Ağustos Yenikapı’daki “Toplumsal İttifak Mitinginde” milyonların gönlünü fetheden ve o günden bu yana, devlet-millet hesabına destan yazan MHP lideri Devlet Bahçeli, dünkü grup toplantısında CHP’nin geçmişini, geleceğini bu cümleyle anlattı.

Rahmetli dedem de bir CHP’linin ayak bastığı yere ayak basmadığı gibi tarlalarının sınırından bile geçmezdi.

Rahmetli sırf köyün camisine sahip çıktığı için çok çekmiş o zihniyetten çok.

¥

Mehmet Kısakürek ise üstadın fikir ve mücadele mirasını yaşatarak, CHP zihniyetini tüm yönleriyle anlatmış ve araştırılması gereken vakıaların duyurusunu yapmış aslında.

Yakın tarihi irdelemeyi seven ve hakikatleri ortaya çıkarmayı kendilerine milli vazife edinenlerin, “kefen karaborsacısı” sözleri üzerinde durmaları gerekir.

Hatta en az yüz elli bölüm televizyon dizisi veya sinema filmleri yapılabilir. Mesela küçükken dinlediğim ve hatırladığım kadarıyla şunları paylaşayım.

¥

Hani şimdilerde diz kapaklarını yırtarak pantolon giyen kadınlar ile yine “kadınımsı davranışlı” ama “erkeğimsi” kıyafet giyen oğlanların da giydiği yırtık pantolonlar, hakikaten bir dönem bu ülkede senelerce giyilmiş.

CHP’nin iktidar olduğu yıllarda; “Anadolu’da diz kapağı ve oturma kısmı yırtık olmayan pantolon bulmak imkânsızdı” diye anlatılır.

Hatta zorunlu olarak kasaba yahut nahiyeye gitmesi gereken erkeklerin, komşularının yırtık ve yamalı olmayan pantolon ve ceketlerini ödünç alarak giyip gittikleri “ah” çekerek anlatılmaktadır.

İşte bir vakitler, yokluk ve yoksulluk sebebiyle giyilen yırtık ve yamalı pantolonlar, şimdi moda olarak giyilmekte.

¥

Orta yaş üstü insanlarımız bilirler ama gençler bilmeyebilirler. Erkekler için kaput bezini, kadınlar için Nazilli bezini bilir misiniz?

Kaput bezinden erkeklere içlik, yani boydan boya pijama dikilirmiş. Böyle dikilmesinin sebeplerinden birisi “edeben”, diğeri ise “kefen yokluğu” çekildiği içinmiş.

“Hiç olmazsa ölünce kefen olsun” diye.

Şimdi bu söylenenlere gençler yahut tuzu kuru kimseler inanmakta zorlanabilirler. Anadolu’nun herhangi bir köyüne giderseniz, hâlâ canlı şahitlerini bulabilirsiniz.

İşte bu kaput bezine sahip olabilmek için mutlaka CHP’li bir muhtar yahut yakınlarıyla iyi geçinmeniz gerekmekteymiş.

En azından, “vadeleri hiç bitmeyen para veya para karşılığı mal alışverişinde bulunmanız” şartmış. Aksi takdirde karaborsa kefene sahip olmanız mümkün değilmiş.

Yani bir kefeniniz olması için CHP’lilerin önünde diz çökmek zorundaymışsınız.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23