• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Kendisi olamayanlar başkalarına yama olurlar

14 Aralık 2018
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Hayatın her safhasında böyledir. Kendisi olamayan fertler, şahıslar, başkalarına yama olur ve yardımcı oyuncu sınıfında hayatını sürdürürler.

Siyaset, bu filmin en çok gösterildiği sinema salonlarından birisidir.

Milletimizin değerlerine dayalı siyaset üretemeyen siyasetçiler ya levha partisi olur yahut siyaset çöplüğündeki yerlerini alırlar. 

¥

Kültür farklı mı? Kendilerine yabancılaşan toplumlar, kendileri olamadıkları ve fıtratlarını inkâr ettikleri için yabancı kültürleri benimseme köleliği yaşarlar.

Batı kültürü, Doğu kültürünün üzerine çul sererek, Doğu insanına ait hükümleri, kendi hedef ve inanç manzumelerine göre şekillendirmiş ve kısmen de başarılı olmuşlardır.

Günümüzde Müslüman toplumlardaki aymazlıkların ve ayrılıkların sebebi, Batılıların üzerlerine serdikleri çulun altından bir türlü kalkamadıkları içindir.

Ne yazık ki Müslüman milletler, bir türlü kendilerini kendileri olarak ele alıp, tanımak-tanışmak yerine, Batılıların belirlediği ölçüler çerçevesinde roller üstlenmekteler.

Hal böyle olunca da Batı’ya özgü kültürel, sosyal, ekonomik ve siyasi ideolojilerin çıkarlarına hizmet ettiklerini idrakten yoksun bir şekilde hareket etmektedirler.

¥

Ya Ekonomi? Ekonomimiz de kendi değerlerimiz bünyesinden çıkmış ve Batılıların sistemine uymuştur. Batı ekonomisi haram ve sömürü üzerine kurulu bir sistemdir.

Biz de ise ekonomik anlayışın temeli, bu dünyadan çok, öteki âlemdeki ebedi hayatı ilgilendiren kısımla örülüdür. Ahirete iman edenler için geçerlidir tabii.

Bizim Ahilik temelli yargılarımıza göre sermayesinde ve sermayesiyle elde ettiği haksız kazançların bulunduğu hiçbir işte; huzur, güven ve istikrar süreklilik arz etmez.

Haksız kazançlı işlerin bedelleri ağırdır ve ödemesi de bitmez. Yine bütün dünyada iflas eden, iş değiştiren, ortaklıkları bozulan, dağılan, çeşitli şekillerde batan kuruluşlara bakıldığında da görülen sebepler, maddi olsa da esas nedenleri haksız kazançlardır.

Batının ekonomik ölçülerinde inanç temelli bu değerlerin bir kıymeti yoktur ve “yaşamak için öldür” ilkesi, sermayelerinin olmazsa olmazıdır.

Müslüman toplumların ekonomik sistemleri ise “yaşamak için yaşat” esasına bağlıdır. Esasın ilk maddesi de kul hakkı üzerinedir.

¥

Bu anlamda; ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel değerleri çerçevesinde kendisi olmayan kişi yahut kişiler, tabi oldukları güçlerin yamaları, yanaşmaları, sömürülenleri olur.

Mesela Fransa’daki olaylar başta olmak üzere, içimizdeki ve dışımızdaki Türkiye düşmanlarından medet uman kesimlerin hal ve hevesleri ortadadır.

İşte bunlar kendileri olamayan; kişiliklerini, kimliklerini, haysiyetlerini, vatanımıza aidiyetsizliklerini, ihanetlerini açık açık sergileyenlerdir.

Topraklarımızda hilal dalgalandıkça, ezanlar okundukça, amentüsü sağlam milletimiz dimdik ayakta durdukça, kendisinin dışında hiçbir güce yama olmayacaktır.

¥

Ezcümle:

Yalnız bugün milletçe ve devletçe sahip çıktığımız ama yaşamak yerine anlatarak çözüm olacağını sandığımız tarih ve medeniyet geçmişimizi masaya yatırıp; eğitim, sosyal, siyasal ve ekonomik sistemin içerisine dâhil etmek mecburiyetindeyiz. Vesselam.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23