• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Kervan yürür kabinesi

12 Temmuz 2018
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Yazının başlığındaki eksik kısmı, edep gereği tamamlamadım. Yalnız tam da bu söze uygun bir kabine olmuş.

Belki iki bakandan ileriye doğru arıza çıkabilir ama “O kadar kusur kadı kızında da olur” diyeceğiz. Tabii şimdilik.

Beden dili uzmanlığımın gereği yeni kabinedeki bakanların bir kısmını tahlil ettim. Öncelikle Başkan Erdoğan’a güvenenlerin emanetini taşıyacak isimler olduğunu söyleyelim.

………………

Önce Başkan Yardımcısı Fuat Oktay’dan söz edelim.

Tevhid mayalı bir Anadolu evladı. Yerli ve milli düşüncenin Nurettin Topçu tarifine uyan bir siması var.

Yozgat’ın en az bilinen ilçesi Çekerek kazasıdır. Çekerek son 15 yıla kadar Orta Anadolu’nun en mahrum ilçelerinden birisiydi.

Fuat Oktay da o yoksul yıllarda dünyaya gözünü açmış ve çocukluk yılları, halkın yokluk senelerini gözlemleyerek geçmiş olmalı.

Bu sebeple ülkemizi ve insanımızı iyi tanıdığını sanıyorum. Yerli ve milli bir düşünce ekseninde görevini layıkıyla yerine getireceği belli oluyor.

Hele bir de Batı’yı tanımış, Batı ile Doğu arasındaki aşılmaz köprülerden geçmiş ki, bu tecrübesini millet ve devlet hesabına aktarması yetecektir.

…………………

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, adının ve soyadının insanı. Doğrusu silahlı kuvvetlerimizden böyle bir simanın çıkacağına Hulusi Bey’e kadar inanmazdım.

Hulusi Akar hiçbir konuda acemilik çekmeden ve hatta katmerleşmiş bürokrat engellerine takılmadan kervanın en sağlam yolcularından olacaktır.

Seçimlerde Anadolu’da gözlemler yaparken en çok beğenilen isim Süleyman Soylu idi ve kendisiyle ilgili sıkça duyduğum bir sözü aktarayım:

-“Meğer analar ne babayiğitler doğuruyormuş”! Söylemleri icraata geçen yegâne isimlerden birisi!

Mesela TBMM’de yemin ederken, CHP’liler ve TBMM’ye taşıdıkları terör örgütü PKK yandaşı kimseler salonu terk etmişler. Soylu için hayatının en şerefli anı olmalı.

………………

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bildiğimiz isimler ve icraatları ortada.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çok tutan isimlerden oldu.

Sosyal medyanın namuslu kısmında birden parladı. Eğer keçeleşmiş “olmazcı” zihniyetleri aşabilirse, eğitimde devrimler yapması bekleniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, başörtülü hastaların, doktorların, hemşirelerin ve dahi hizmetlilerin bile hastanelere sokulmadığı vesayetçi dönemlerde, sağlık sektörüne girmiş birisidir ve sektörü iyi tanır. Umarız makam-mevki tutkunlarıyla çalışmaz.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, işinde kendisini zaten ispat etmiş bir isimdir. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un iş tecrübesi ve beden dilinden turizmci olduğu belli ama kültür kısmında neler yapacağını bilemiyoruz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank çok yerinde. Hazine ve Maliye, Berat Albayrak’a emanet. Emanet ehlindedir, emin olunabilir.

Diğer bakanlarla ilgili şimdilik bir şey yazmak erken olur. Burada sükût edelim. Başkan adına takipte olacağız.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23