• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Ketebe yayınlarından bir dünya kitap

04 Şubat 2019
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

“Oku da her şeyi oku, kaidesini pek kabul etmiyoruz. Dini duygularımızla alay eden, milli benliğimizi tahkir eden eserlere itibar göstermemenin faydalı olacağını muhakkak ki sizler de takdir edersiniz”. (Oku Dergisi İlk Sayısı 1 Mart 1961)

Dünya üzerinde dil ve kültür soykırımına uğramış nadir toplumlardanız. Kendi kültürel ve dini-milli değer yargılarından dolayı bizden başka darbe görmüş millet azdır.

Dünyada ve bizde iki tür yayıncılık vardır. Birincisi, para gayeli kitaplardır. Bunlar zihinleri çöplüğe dönüştüren, kişiyi kimlik ve kişiliksiz hale getiren ürünlerdir.

İkincisi, insanı imar eden, kişilik-kimlik veren, insan olma şuuruyla yaşanacak fikir ve düşünce serdeden kitaplardır.

¥

Ketebe kitapları, gayesi insan ve insani değerler olan eserlerden müteşekkil. Bu eserlerde ticari gaye ön planda değil.

“Çok satan kitap” raflarında olmayabilir. Ayrıca çok satanlar kitap” raflarına şüpheyle bakmalıdır.

Ketebe Yayınları, Albayrak Şirketler Grubuna ait. Yayınevinden ve kitaplardan haberdar ettiği ve bilgilendirdiği için Albayrak Grubun Genel Koordinatörü Ömer Bolat’a teşekkür ederim.

Ketebe Yayınları’nın ana ilkesi şöyle tarif ediliyor:

“Türk edebiyatının seçkin eserlerine, genç kalemlere, tarihimizin engin zenginliğine meraklıları ve araştırmacıları davet edecek nitelikteki çalışmalara, dünya edebiyatının hem güncel hem de klasik metinlerine, düşünce dünyamızın verimlerine, maneviyat tarihimizin köşe taşlarına ve gün yüzüne çıkmamış değerlerine ev sahipliği yapmak, yayın politikamızın omurgasını oluşturmaktadır”.

¥

Hangi kitaplardan söz etsem diye eserler arasında gezinirken, yayınevinin editörlerinden İsmail Kılıçarslan, Aliya İzzetbegoviç’in “İslam Deklarasyonu ve Tarihi Savunma” isimli kitabının, Şubat ayı kitapları içerisinde olduğunu hatırlattı.

Ayrıca Aliya’nın bütün eserleri bundan sonra Ketebe’den çıkacakmış. Aliya’yı okumadan ve anlamadan ne Doğu’yu ne Batı’yı tanıyabiliriz.

Diğer kitaplardan ve özellikle bugünlerde okunması gereken bazı eserlerden de kısa kısa söz edelim.

Mustafa Armağan’ın, “Sadece söylemde kalan şekilci büst Atatürkçülüğü”, İsmet döneminin bir kazanımıdır” dediği “Bilinmeyen Yönleriyle İsmet İnönü Gerçeği” kitabı, yalan söyleyen tarihçilerin yüzlerine karşı gerçekleri haykıran bir eser. 

Yine Mustafa Armağan’ın, “Öncesi ve Sonrasıyla Tek Parti Devri” isimli kitabı da tarihin karanlık sayfalarını aydınlatıyor.

Armağan bu kitabında, bir dönemin muhasebesini yaparak; “İstiklal Mahkemeleri’nden” “Dersim Katliamına”, açlıktan kıvranan ülkeye heykel diktirmekten arşiv düşmanlığına bir yığın olaydan seçtikleriyle bize dönemin görünmeyenlerini göstermiş.

CHP ve ortaklarının zihniyetini anlatan bir başka eser ise “Yasakçılar”.

Tekin Erer, 60’lı yıllarda Demokrat Parti’ye yapılan haksızlıkların şahitlerinden.

Yazar kitabında CHP’nin gericilik söylemleriyle ülkede iyiye, güzele ve doğruya ait ne varsa hepsine köstek olunduğunu anlatmış.

Ve CHP zihniyetinin hiç değişmediğini ortaya koymuş.

¥

Eserler hakkında: Ketebe Yayınları; 212-467 36 00 [email protected]

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23