• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Kırıkkale Nur Camii ve İttifak İftiraları

20 Mayıs 2015
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

“Barındıkları vatanda, ecdat kemikleri gömülü bulunmayan ve içerisine sokuldukları cemiyetin ruhunda, kendi tarih ve mazileri yüklü olmayan insanlar, bütün kuvvetleriyle o milletin mazisine musallat olur, onun ruhunu tarihiyle beraber kökünden kazımak isterler”. Nurettin Topçu 

Kırıkkale Nur Camii, Kırıkkale’nin kasabaya dönüştüğü senelerde yapılmıştır. İsmini de merhum Adnan Menderes’in verdiği söylenir.

2006 yılında Başbakan Erdoğan Kırıkkale’yi ziyaret edince Nur Camii’ne uğrar ve dönemin belediye başkanı Veli Korkmaz’a;

“Böyle bir şehre ev gibi bir cami yakışmıyor, selatin camilerimizin mimarisine uygun bir cami yapalım” der.

Bu istekten sonra ilgililer hemen kolları sıvarlar ama caminin temeli ancak 2008 yılında atılabilir.

Peki; “2006 yılında şehre kimlik kazandıracak yeni bir cami yapılsın denildiği halde neden iki yıl sonra temeli atılmıştır?”

Sorunun cevabı yazının başındaki Nurettin Topçu’nun sözünde aranmalı.

Bugün Türkiye’nin kalkınması, huzur, güven ve istikrarına karşı birleşerek, münafıklıkta ittifak eden taife, caminin yıkılıp yeninden yapılmasına karşı büyük bir algı operasyonu başlatmışlardı.

Benim de bizzat şahit olduğum dedikodular ya da Ebu Cehilliği yapanların bir kısmı, “secdesiz ve camisizdi”, bir kısmı da “secdeli ve camili” görünümlü kişilerdi.

İttifak ettikleri tek konu şuydu:

“Recep Tayyip Erdoğan Nur Camii’ni yıktı yerine alış veriş merkezi yaptıracakmış”.

Ben de camisizlere değil ama camili zannettiğim münafık kişilere şunu diyordum:

“Bakın şu anda bir iftira atıyorsunuz. Müslüman insan münafıklarla beraber olup bu tür iftiralar atmaz, şimdi ezan okunsa kalkıp namaz kılacaksınız, hâlbuki pekâlâ biliyorsunuz ki, yerine yeni bir cami yapılacak”.

Tabi tüm bu iftiralar, Kırıkkale’de iki yıl boyunca; temiz ruhlu, temiz mayalı, helal sütlü ve helal lokmalı insanların yüzlerine karşı söylendi durdu.

Nihayet 2008 yılında temel atılınca, bu seferde; “Göstermelik temel atıldı, inşaat halinde bırakarak, insanları camisiz bırakmak istiyorlar” denildi.

Bir önceki belediye başkanı Veli Korkmaz’a sordum, “Kırıkkale belediyesi AK Parti’ye geçtiğinde kaç cami vardı, şimdi kaç cami oldu” diye.

Belediye başkanlığı AK Parti’ye geçtiğinde 104 cami 10 mescit varmış, şimdi ise Nur Camii ile birlikte 130 camiye çıkmış.

Bu camilerdeki toplam cemaat kapasitesi ise 50 binden 100 bine çıkmış.

Amentüsü sağlam Müslümanların onur duyacağı bir rakam ama gelin görün ki, Cumhurbaşkanına, hükümete ve millete karşı ihanette birleşen ittifakçılar perişan.

Neyse sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Nur Camii’nin açılışında, Necip Fazıl’dan okuduğu dörtlükle bitirelim.

“Mihraptan ilahi kelam geliyor! Yere, dipsiz gökten selam geliyor! Ne makam, ne rütbe, ne pul, ne devlet; Savulun, kalplere İslam geliyor”.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23