• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Kudüs Konulu Deneme Yarışması

28 Mart 2018
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Kudüs Müslüman toplumların yetim vakfıdır. Yetimin ve vakfın önemi üzerinde hassasiyetle durulması gerektiği hepimizin malumudur.

Yetim ve vakıf müessesesi, Allah katında “emanetlerin” en büyüğü ve asla suiistimal edilmemesi gereken önemli hususlardandır.

Yalnız adında “vakıf” takısıyla çeşitli kuruluşlar vardır. Bizim kastettiğimiz vakıf, başta Allah rızasına nail olmak ve insanların dünyevi ve ahiret hayatını, Hakk nezdinde kabul edilir kılmaktır.

Ecdadımız sadece insanlar için değil, bütün canlılar için yüzlerce çeşit vakıf kurmuştur ve hepsinin kaynağı da Kur’an ile Hadis merkezlidir.

İşte bu güzide vakıflardan birisi de Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı’dır. Yönetiminde ve mütevellisinde; kalbi ile dili arasında istikrar ve istikamet sağlayan kimseler vardır.

Zihni doyurulmayan insanların dünyevi açlığı bitmez, bu açlık da insanı sürekli hırs küpü yapar, hırs ise kişinin insani melekelerini köreltir.

Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı, iştigal ettiği sahalardaki faaliyetlerin başında insanların; akıl, fikir ve düşünce ekseninde yeni ufuklara açılmasını sağlamaktır.

Vakıf bu amaçla çok önemli bir hizmete daha kapılarını açmıştır. İslam ümmetinin yetimi “Kudüs” için deneme yarışması düzenlemiştir.

Şimdi bu yarışma ile ilgili vakfın duyurusuna yer verelim:

Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın, “KUDÜS Konulu Deneme Yarışması” başvuru süreci devam ediyor.

Dünyanın dört bir yanından üniversite ve lisans öğrencilerinin gönüllerinde, hayallerinde kalbinde ve düşüncelerindeki “Kudüs”, bugüne ve gelecek kuşaklara anlatılacak.

Yarışma başvuruları 04 Mayıs 2018 gününe kadar, www.maveraodulleri.com adresi üzerinden alınacak.

Her yıl yeni konu ve başlıklarla düzenlenmesi düşünülen “Mavera Ödülleri” programı, bu yıl “7 Haziran 2018” günü, Üsküdar-Bağlarbaşı Kültür Merkezinde düzenlenecek özel bir programda ödüller sahipleriyle buluşturulacak.

“Mavera Ödülleri” kapsamında düzenlenen “Kudüs” konulu deneme yarışmasına katılanları önemli fırsatlar bekliyor.

Toplamda 13 kişinin Kudüs Turu ile ödüllendirileceği yarışmada, ayrıca ilk üç kişiye de “Dizüstü Bilgisayar” hediye edilecek.

Maddi hediyelerin yanı sıra yarışmaya katılan “denemeler”, oluşturulacak yayın kurulu tarafından kitap olarak basılmak üzere vakıf yönetim kuruluna sunulacak.

Vakıf yönetim kurulu da “Arapça, İngilizce ve Türkçe” olmak üzere üç ayrı dilde eserlerin basılmasını sağlayarak, Kudüs konulu çeşitli ziyaret ve toplantılarda hediye edilecek.

Bu yıl ilki düzenlenecek olan “Mavera Ödülleri” yarışmasının seçici kurulunda şu isimler yer almaktadır.

Şair/Yazar Ahmet Mercan. Prof. Dr. Durmuş Günay. Şair/Yazar Ferman Karaçam. Şair/Yazar Mürsel Sönmez. Şair/Yazar Süleyman Çelik. Eğitimci/Yazar Zekeriya Erdim.

Ezcümle:

Devir; iyilikleri çoğaltmak, duyurmak-yaymak ve iyilerle birlikte olma devridir.

Zihni berrak, yüreği pak, kelimesi kutlu, sözü ve özü bir olan üniversiteli gençler; ümmetin yetimi Kudüs için ders başına. Hayırlı olsun! 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23