• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Listeye Girmeyen Adaylar

07 Nisan 2015
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Sen bir devsin, yükü ağırdır devin! 

Kalk ayağa, dimdik doğrul ve sevin! 

Mehmed’im, sevinin, başlar yüksekte! 

Ölsek de sevinin, eve dönsek de! 

Sanma bu tekerlek kalır tümsekte! 

Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir! 

Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!

Necip Fazıl

Bugün tatlı heyecanlardan biri bitip, diğeri başlıyor. Temenni ederiz ki, tüm heyecanlarımız böyle tatlı olsun.

AK Parti’den listeye giren adaylar sevinecek, giremeyenler elbet hüzünleneceklerdir. “Sevinç de hüzün de insan için” demez mi “iman ehli” büyüklerimiz.

Öyleyse sevinenlerin sevincine, “hayırlı olsun” derken, hüzünlenenlerin de hüzünlerine ortak olup, “hayırlısı olsun” diye destek vermek gerekir.

Ayrıca listeye giremeyenleri kim bilir ufukta ne tür nasipler beklemektedir. Hakeza girenleri de öyle. Kim bilir nerede nasıl vazifelerde bulunacaklardır.

Yani meseleyi “aday oldu” ve “olamadı” kısır döngüsünden çıkararak yola devam etmeye bakmalı.

Cumhurun başkanı başta olmak üzere, Davutoğlu başbakanlığındaki AK Parti iktidarı, Türkiye’nin her türlü yükünü omuzlamış, sadece milletimizin değil, tüm İslam âleminin halkları ile batı âleminde de Müslümanlardan yana olan her milletin gözbebeği ve umut kapısı durumunda bir devdir. Üstadın dediği gibi “devin yükü ağırdır”.

Cumhurbaşkanından başbakanına, bakanlarına, milletvekillerine ve seçmenlerine kadar, yukarıdaki mısraları en iyi idrak eden ve anlayan, “ihlas ve insaf” sahibi büyük bir kadro, memlekete sahip çıkmaktadır.

Hem de ne sahiplenme. Kaos ittifakının karşısında, mesleklerini kaybetme utancıyla hakiki şeytanların Türkiye topraklarını terk ettiği, görevlerini bu kaos ittifakına bıraktığı bir dönemdeki sahiplenmeden söz ediyoruz.

AK Parti’de listeye girenler kadar giremeyenlerin de önemli bir kısmı, memleketimize farklı yerlerde farklı şekillerde faydalı olacak isimlerdir.

Belki yine pek çoğu, milletvekilliğinden daha fazla hizmet edecektir. Listeye giremeyen adayların, gerçek şeytanların utandığı; “fitne, fesat ve kaosta ittifak eden insan artığı” kesimlere malzeme olmamaları gerekir.

Allah onların ellerinden, dillerinden, kalplerinden, rahman ve rahim sıfatını geri almış ve ortaya “ruhu ile bedeni arasında şirk ve isyan rüzgârları esen” bir cisim bırakmıştır.

Biz, yani Müslümanlar, “amentüsü sağlam” insanlarla muhatap olmak, onlarla fikir alışverişinde bulunmak zorundayızdır.

Müslümanlar iman ederler ki, yeryüzünde, denizlerde ve gökyüzündeki bütün canlılar, Allah’ın izniyle hareket eder ve Allah’ın izniyle nasiplenirler.

Öyleyse “listeye giremedim” diye kimsenin yakınıp yanmaması lazım. Müslümanlar sebeplere sarılır, neticeyi ise “Bilen, gören işiten Rabbim” tayin eder.

Gaipten haber veren müşriklerden olmadığımıza göre yarınımızı Allah bilir.

Velhasıl, yeryüzünün bu güzide topraklarında; “fitne, fesat, münafık, kâfir, zındık” kol kola girmiş büyük bir ittifak halindedir.

Bunlara malzeme olmak ise ihanettir. Vesselam. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23