• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Mahmud Sami Efendi Hz.leri

20 Şubat 2014
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

“Doksan dört yıllık ömrü boyunca bir kere ayağını uzatmamış, bağdaş kurup oturmamış olan O gül yüzlü melek, sırtını bir yere dayayarak bir lokma yemek yemediği gibi vefatından sonra da bacaklarını uzatmamış, cenazesi bu halde yıkanmış ve kefenlenmiştir.

Namazı Ravza’da kılınıp Cennetü’l-Baki’ye gelinceye kadar yine ayaklarını uzatmayan mübarek zat, kabre yerleştirenlerin şehadetiyle, ancak kabre konulurken ayaklarını uzatmışlardır.”

Yazının başlığından da anlaşılacağı gibi Allah’a, Peygamberimize ve insanlara dost olan bu güzide büyüğümüz, Mahmud Sami Ramazanoğlu Hz.leridir.

Sami Efendi Hz.lerini kendi dilimce yazacak değilim. O kadar güzel insanlar söz söylemiş ki, o güzelliklere gölge düşürmek istemem.

Mahmud Sami Ramazanoğlu Hocaefendi’nin doğumu ve ahirete irtihal tarihlerini vererek, sözü ehli dillere bırakalım.

Sami Efendi Hz.leri, 1892 yılında Adana’da dünyaya gelmiştir. 10 Cemaziyel evvel 1404- 12 Şubat 1984 tarihinde sabaha karşı saat dört buçukta; “Allah Allah” kelime-i tayyibesini zikrederek Ala-i illiyyine tayeran etmiştir.

Mahmud Sami Efendi Hz.leri hakkında söylenenler:

-“Öyle bir zata sahipsiniz ki bütün kâfirler bir araya gelse, gökyüzünden onu yere atsalar, yine ayakları üstüne düşer.

Hiçbir kâfir ona bir şey yapamaz. Zira Cenab-ı Hak tarafından teyid edilen bir vazifesi vardır. Sami Efendi bu ümmetin en büyüğü idi başka ne söylense boştur.” Gönenli Mehmed Efendi Hz.leri.

-“Yeryüzünde melek görmek isteyen Sami evladımızın yüzüne baksın. Sami evladımın edebine melekler gıpta ederler.” Es’ad Erbili Hz.leri.

-“Şam ehlüllah diyarıdır. Ben bu mübarek zatı daima derin bir hayranlıkla temaşa ederim.

Sebebi ise bütün güzel sıfatları üzerinde toplayan bu zât kadar Ebu Bekir es Sıddık meşrebinde bir insan görmedim.” Abdülvehhab es-Selâhi Hz.leri.

-“Siz Mahmut Sami Efendi’yi bilirsiniz. Ben arzı tanırım. Şarka, garba, kuzeye ve güneye bakıyorum, bu üstaz gibi Muhammediyyü’l meşreb bir veli kimseyi göremiyorum. 

Bu zat asırlar içinde ender görülen bir yüce zâttır. Kadir ve kıymetini biliniz.” Muharrem Harrâni.

-“İrşadla görevli kişi Sami Efendi’dir ona gidiniz, biz sadece iman hakikatlerini yazmak ve yaymakla memuruz.” Bediüzzaman Hz.leri.

-“Rabbimiz Teâlâ Hazretlerinin izni ile her hâl ü hareketleri, Kur’an-ı Kerim ahkâmına ve şefiü’l-müznibîn olan Fahr-i kâinat Efendimiz (s.a.v.) hazretlerinin âdâbına ve sünnet-i seniyyesine uygundu.” Musa Topbaş Hocaefendi.

-“Bütün ömrünü Rasûlullâh (s.a.v.)’in sünneti üzere yaşamaya gayret etmiş olan Sami Efendi (k.s.) Peygamber aşkıyla dolu bir Hak dostu idi.

Yalnız dili değil, bütün hücreleriyle beraber cesedi de rûhu da daima “Allah” diyordu.” Osman Nuri Topbaş Hocaefendi.

Allah rızası için el-Fatiha…

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23