• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Medeniyetimizi tozlarından arındıran TİKA

12 Mayıs 2015
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

“Dünyanın her yerine uzanıp nerede dertli varsa, Türkiye olarak oraya gidip az veya çok yardımda bulunacağız”. Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan.

“TİKA ile Adriyatik’ten Çin Seddi’ne ifadesi artık bir siyasi slogan değil, kültürel çerçevede bir gerçektir”. Tuğrul İnançer.

Osmanoğulları, ilahi iradenin kendilerine verdiği mesuliyet idealine dört elle sarılarak, dünyanın hayran olduğu insani bir sistemin asırlarca yaşamasını sağladılar.

İşte TİKA, ülkemiz ve milletimiz adına, bu emanetin sahip ve üstlenicilerinden birisi olarak, ayrı coğrafyalarda aynı imza ile üç kıta, yedi iklimde bırakılan medeniyetimizi tozlarından arındırmaktadır.

Bu anlamda geçtiğimiz Perşembe günü Ankara’da büyük bir tören vardı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ayrı Coğrafyalarda Aynı İmza” başlığı altında toplu açılışlar yaptı.

Bir bal arısı gibi çalışan TİKA’nın faaliyetlerini takip etmek çok zor. Böyle bir toplu açılışta bir kısmını izleme fırsatı bulduk.

Allah adını üç kıtada yaymak için can veren atalarımızın ruhaniyetlerine ve inandıkları değerlere karşı olan vazife ve vefanın gereği, insanlığa hizmette bir maraton koşucusu gibi çalışan TİKA’nın toplu açılışlarında, şu ülkelerdeki eserler tanıtıldı ve açılışları yapıldı.

Kırgızistan Bişkek’te ekmek fabrikası. Myanmar, Thayet Türk Şehitliği. Pakistan, Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi. Moğolistan, Bilge Tonyukuk Karayolu. Kosova, Mehmet Akif Ersoy Camii. Filistin, Nablus Reşadiye Kız Okulu.

Bu eserlerin tanıtım filmleri gösterilirken, insan olan her insanın aklından şu düşünceler geçmişti.

“Acaba bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete karşı muhalefet eden tüm kesimler için bu faaliyetler neyi ifade etmektedir”.

Daha onüç yıl öncesine kadar batılı ülkelerin kapılarında para için dilenirken, en fakir ülkelerle bile vize sorunları yaşarken, deprem yardımlarını memurlara maaş olarak dağıtırken, koalisyon ortakları ülke rantlarını paylaşırken, bunlara paylaşımı malum medya yaparken ve keselerini doldururken, bu faaliyetler yapılabiliyor muydu?

Cumhurbaşkanı, TİKA’nın faaliyetlerinden sadece bir kısmını anlatırken de bu sorular akıldan geçmekteydi.

2002 yılına kadar sadece 12 ülkede program koordinasyon ofisi bulunan TİKA, Türkiye’nin güçlenen ekonomisi, istikrarı, güveni, halkın birliği ve beraberliği, aktif ve etkin dış politikası ile birlikte bugün; 47 ülkede 49 program koordinasyon ofisi ile 5 kıta 140 ülkede yardım faaliyetleri yürütmekte ve ülkemizin, milletimizin yüz akı olmaya devam etmektedir.

ABD, Avrupa Birliği kurumları ve İngiltere gibi ülkelerin yardımları kâğıt üzerinde kalırken, TİKA’nın yardımları sahalarda kendisini göstermektedir.

İnsani yardımda ABD, Avrupa Birliği Kurumları ve İngiltere’yi geride bırakarak dünyada birincisi olmuştur. 

Velhasıl; kendisini bu topraklara ait hisseden helal süt emmiş her insan, başını ellerinin arasına alarak vicdanıyla baş başa kaldığında bu hakikatleri görebilir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23