• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Mevlana Hava Limanı

10 Haziran 2014
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

İstanbul’un üçüncü hava limanına Mevlana ismi pek yakışır ve yerinde bir isim olur.

Vecihi Hürkuş ismi de uygun düşer ama söylenmesi zor. Ayrıca yabancı havayollarının hostesleri ve kaptanları, bu ismi tam telaffuz edemeyebilirler.

Mevlana adı ise tüm dünyadaki “iyi insanlar” tarafından kabul görecek bir isimdir. Üstelik Mevlana’nın felsefesine de uygun bir iştir.

Üçüncü hava limanı, pergelin bir ayağı olarak İstanbul’da dururken, diğer ucuyla bütün dünyayı dolaşacaktır.

¥

Hamdolsun nereden nerelere geldik. Türk Hava Yolları, sürekli yükselen başarısıyla gökyüzümüzü İstanbul trafiğine döndürdü.

İnşaallah öyle zamanlar gelecek ki, artık Türkiye hava sahasından geçmek için havada park alanları oluşacak.

Gerçi şimdiden hava parklarımız var. Gelen uçaklar alana inmek için havada en az 10 ila 15 dakika tur atıyor, kalkmak için de yine o kadar sıra bekleniyor.

Belki bir kısım yolcular için inişte ve kalkışta bu beklemeler sıkıntı olabilir ama ben devletim ve milletim adına büyük heyecan duyuyorum.

- “Elhamdülillah ne güzel diyorum, ülkemize gelen giden uçak ve yolcuların sayısında muhteşem artışlar var.”

Her türlü övgüye layık olan Türk Hava Yolları ise başarılı bir şekilde rakiplerini geride bırakarak yoluna revan oluyor ve havadan “ipek yolu” kervanını sürdürüyor.

¥

Yurt dışına giderken ve gelirken elbet THY birinci tercihim oluyor. Çünkü kendimi vatanımda, toprağımda, ülkemde hissederek gidiyorum.

Hele dönerken daha bir başka duygulanıyorum. Bir gurbetçinin gurbetini bitirip, yurduna döndüğü duygular neyse, geldiğim ülkenin alanından THY’nin kapısından içeri girince personele içten bir selam verip, ülkeme ayak basmış gibi oluyorum.

Belki söylediklerim, ne demek istediğimi anlamakta zorlanan “muhakemesiz zihinlere” garip gelebilir ama onurla ve gururla ifade etmeliyim ki; vatanını, dinini, milletini seven her insan, benim gibi aynı duyguları yaşar.

Ancak vatan hainlerinin, din düşmanlarının, halk nefretçilerinin, kişisel çıkarları uğruna her türlü kirliliği ve çirkefliği, “din sosuyla” sunanların, elbet beni ve benim gibileri anlaması mümkün değildir.

Zaten derdim ve gayem de memleketin ve milletin bütünleşmesini, zenginleşmesini, kalkınmasını istemeyen bu kesimlere bir şey anlatmak değildir.

Bu topraklar nice hainler gördü, bu millet nice darbeler, ihanetler yaşadı. Belki her seferinde sendeledi ama asla yıkılmadı.

Çünkü bu toprakların fetih mayasında Kelime-i Tevhid vardır. Bu milletin mayasında “Eşhedü” vardır. Allah’ın birliğine, Peygamberin O’nun kulu ve Rasulü olduğuna şahitliği vardır.

¥

Kısacası; “Mevlana Hava Limanı,” Türkiye’nin dünya devleti olduğunun bir göstergesidir.

Peki, bu göstergeye “Müslüman ruhlu” kimseler karşı çıkabilir mi? Çıkamaz, çıkmaz.

O zaman kimler çıkar? Vatan hainleri!

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23