• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

MHP’nin Tarihi Sorumluluğu

24 Şubat 2016
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Önce biz Müslümanların kitabı Kur’an-ı Kerim’den ilahi ikaz:

 “… İyilik ve takva üzere yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzere yardımlaşmayın”. Maide 5/2

Peygamberimizden bir ikaz:

Ey Mü’minler! Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz! Müslüman, Müslümanın kardeşidir; böylece bütün Müslümanlar kardeştir. Din kardeşinize ait olan herhangi bir hakka tecavüz, helâl değildir. Meğerki gönül hoşluğu ile kendisi vermiş olsun…

Haksızlık yapmayın! Haksızlığa da boyun eğmeyin! Ahalinin haklarını gasbetmeyin!

 Mehmet Akif’ten:

Artık ey milleti merhume, sabah oldu uyan! 
Sana az geldi ezanlar, diye ötsün mü bu çan? 
Ne Kürtlük, ne de Türklük kalacak aç gözünü! 
Dinle Peygamber-i Zişanın İlahi sözünü.

İbrahim Hakkı Hz.lerinin hocası ve Siirt’imizin evliyalarımızdan İsmail Fakirullah Hz.lerinin ciltler dolusu sözlere bedel şu ifadesine yer verelim.

Anlarsa uzağım yakınımdır, anlamazsa yakınım uzağımdır”.

Mevlana Hz.lerinden:

“Din ehlini, kin ehlinden ayır. Hakk’la birlikte olanı ara, onunla otur”.

Hacı Bektaş Veli Hz.lerinden:

“Malım, mülküm, servetim hepsi evde kaldı. Eşim, dostum, akrabam geçtiğim yolda kaldı. Dostlarımdan birisi benden hiç ayrılmadı. O da Allah için yaptığım iyiliklerdi, sadece onlar benimle kaldı”.

Necip Fazıl’dan:

“Neye yaklaşsam sonu uzaklık ve kırgınlık. Anla ki yok Allah’tan başkasıyla yakınlık”.

Yukarıda sıralanan ifadelerin hepsini, “amentüsü sağlam” insanlar; diliyle ikrar, kalbiyle tasdik edecektir. Kâfirlerle münafıklar mayalarının gereği elbet inkâr edeceklerdir.

Dolayısıyla Kur’an ve Hadis kaynaklı bu sözler, MHP’li ve AK Partili vekilleredir. Türkiye’nin yükü ağırlıklı olarak hükümetle birlikte MHP’nin omuzlarındadır.

Efendimiz (s.a.v) in Veda Hutbesi’nde yer alan yukarıdaki ikazı bir daha okuyalım.

Bugün MHP, mevcut vekil sayısıyla kilit konumdadır. Anayasa anahtarını açacak olan da MHP’dir. Bu sebeple ülkemizin ve milletimizin geleceğine dair tarihi yük MHP’dedir.

Tarih sadece geleceğe ilişkin projesi olan milletler ve kültürler için anlamlıdır. İşte bu hakikati de ancak AK Partili ve MHP’li vekiller anlayabilir.

AK Partili vekiller, dişini tırnağına takarak; ülkemizin, milletimizin, tarihimizin, medeniyetimizin, bağımsızlığımızın ve istikbalimizin geleceği için yeni bir anayasa hazırlanma hususunda son derece kararlıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, “millet-devlet birliği” içerisinde, asla taviz vermeden yürümektedirler.

“Millet-devlet bütünlüğü”, AK Parti’de olduğu gibi MHP’nin de varoluş amacının birinci maddesidir ve siyasi tarihleri bu minval üzere akmaktadır.

MHP’nin siyasi varlığı, Cumhurbaşkanının sıkça dile getirdiği; “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” ilkesine bağlıdır ve bu sorumluluktan kurtulamazlar.

MHP’nin AK Parti ile anayasa hususunda yapacağı “ittifak”, içimizdeki ve dışımızdaki şer cephelere karşı yeni bir nizam getirecek yeni Türkiye’nin kuruluşu olacaktır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23