• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Millet Olma Birliğimizi CHP Zihniyeti Bozmaktadır

09 Mart 2017
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Başka toplumları bir arada tutan değerler farklı farklı olabilir. Yalnız bizim milletimizi bir arada tutan maya, “dini ve milli” inanç bütünlüğümüzdür.

Bizim halkımızın bir ve beraber olmasındaki ana kütleyi, “aile birliği ve bütünlüğü” oluşturur. “Millet-devlet” sahipliğimiz bu sebepledir.

CHP ve benzerlerinin memlekete dair görmek istemedikleri ve şiddetle reddettikleri gerçek bu hakikattir.

Ailelerin, “birlikten ferdiyetçiliğe” doğru sürüklenmesi, ailenin parçalanması demektir. Parçalanan ailelerde ise devletimize ait toplumsal mutabakatı bulmak imkânsızdır.

İşte bizim halkımızı ayakta tutan maya bellidir. CHP zihniyetinin bu mayaya karşı olan husumeti de bellidir.

Bugün de aynı “ideolojik bağımlılıkları” devam etmekte ve referanduma karşı tavırları ortadadır. Şiddetle “ret” tarafında olmaya ve millete hakaretlere devam etmekteler.

Büyüklerimiz der ki:

“Dünyanın neresinde olursa olsun, her zulmün ömrü 90 ila 100 yıl sürer. Zulümle abad olunduğu görülmemiştir”.

¥

Şimdi şöyle biraz gerilere giderek, milletimizi bir ve beraber yapan değerlerimize karşı, CHP zihniyetinin neler ettiğine bakalım.

İnönü ve adamlarının, dini ve milli eserlere karşı “sürek avcılığı” yaptığı dönemlerde, Eşref Edib; “Çocuklar İçin Dini Bilgiler” kitabı yazar.

Kitap çıkar çıkmaz hemen toplatılır. Toplatma gerekçesi, Matbuat Umum Müdürlüğü tarafından şöyle bildirilir.

“Her ne suretle olursa olsun, memleket dâhilinde dini neşriyat yapılarak, dini bir atmosfer yaratılmasına ve gençlik için dini bir zihniyet fideliği vücuda getirilmesine taraftar değiliz”. Geçelim.

İş bu kadarla kalmaz tabi. Bir de dini ve milli eserlerin toplatılması, yakılması var ki, dünya siyasi tarihine halkın kitaplarını yakan tek parti olarak CHP girmiştir.

Şehirlerden vazgeçtik, köylere kadar kitap baskınları yapılmıştır.

Şehirlerde polis ve idarede bulunan memurların, halk üzerindeki zorbalıkları, köylerde jandarma ve emirle seçilmiş muhtarların baskıları sebebiyle kitaplar; buğday ambarlarına, odun depolarına, samanlıklara ve hatta topraklara gömülmüştür.

¥

CHP siyasi tarihi boyunca milleti hep “yok” saymıştır. Halka sordukları bir tek icraatları gösterilemez. Millete tepeden bakan bencillikleri, inandıkları tek kutsallarıdır.

Eşref Edip bu zihniyeti şöyle tarif eder:

“Onlar milleti hiçe saydılar. En mukaddes hislerine taarruzdan çekinmediler. Memleketin her tarafını sefalet ve ıstırap kapladı. Vicdanlara hançerler soktular.

Ezanları değiştirdiler, camilerin içlerine kadar tecavüzlerini uzattılar. İbadetlere müdahale ettiler. Din namına cemiyet teşkilini menettiler.

Dini müesseseleri kapattılar. Din ehlini zelil ettiler. Sefalet içinde inlettiler. Dilenecek hale getirdiler”. O zaman soru şu:

-“Devletini ailesi kabul eden bir millet bunları unutur mu? Unutmaz!

Böylesi gerçeklere rağmen, hiç geri adım attıkları vaki midir? Hayır!

¥

O vakit 16 Nisan 2017, milletimizin devletimizle kucaklaşarak, “Aile-Devlet’e” geçiş günüdür. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23