• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Moğol artıkları ve Yeni Türkiye

22 Ekim 2015
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Moğolları bilmeyen yoktur herhalde. İslam coğrafyasını silip süpüren bir kavim olarak tanınır ve öyledirler. En büyük tahribatı da bizim topraklarımızda yapmışlardır.

Ümmi bilgelerimiz; düşmanlık neticesinde bağ ve bahçeleri tahrip edenlere şöyle derler: “Be insafsızlar, Kömüş müsünüz (Manda mısınız), Moğol musunuz?”

İlk Moğolların tahribatları hakkında kısa bir bilgi paylaştıktan sonra günümüzdeki benzeri Moğollara geçelim.

“Kısa sürmesine rağmen Moğol hâkimiyeti Yakındoğu’da pek çok olumsuz iz bırakmıştır. İstilâ sırasında Mâverâünnehir, İran, Irak ve Anadolu şehirleri büyük zarar görmüş, kaynakların rivayetlerine göre milyonlarca insan öldürülmüştür.

Tarihçiler arasındaki yaygın kanaate göre İslâm tarihinde Moğol istilâsı ile mukayese edilebilecek başka bir felâket yoktur.

Moğollar İslâm kültür ve medeniyetini çiğneyip tahrip etmişler ve İslâm ülkelerini harabeye çevirmişlerdir.

Mescidler ahır haline getirilmiş, Mushaf sayfaları hayvanların ayakları altına serilmiş, İslâm kültür mirasına dair kıymetli eserler yakılmış veya nehirlere atılmıştır.

Bu istilâyı bizzat yaşamış kişilerle görüşen Ortaçağ’ın en güvenilir tarihçilerinden İbnü’l-Esîr, Tatar istilâsının Hz. Âdem’den beri insanoğlunun mâruz kaldığı en büyük felâket olduğunu söyler”. Osman Gazi Özgüdenli TDVİA.

Malum olduğu üzre Moğolların harman gibi savurduğu Anadolu topraklarında, Selçuklu atalarımızdan emanet devralınarak Osmanlı Devletimiz kurulmuştur.

Ahmet Yesevi Hz.lerinin Kelime-i Tevhid sancaktarlarıyla mayaladığı vatanımızda 700 yıl süren bir İslam Devleti, kavim olarak Moğollardan gelmeseler de onları aratmayacak benzerleri tarafından hitama erdirilmiştir.

Devreye Yahudilerin sermayesiyle İngilizlerin zekâsı girmiş ve içimizdeki Moğol artıklarıyla iş birliği yapılarak, memleketimiz yaşanmaz hale getirilmiş, Müslüman devletimiz ve halkımız savaştan savaşa sürüklenmiştir.

Nihayet yaralı bereli, aç ve açıkta da olsak, milli mücadele sonucunda istiklalimize yeniden kavuşup, kıstırılmış topraklarımızda Osmanlı’yı reddeden bir devlet kurmuşuz.

Din ve iman sloganlarıyla” kurulan devletin ileri gelenleri; hızlı bir “U dönüşüyle” dini milli değerlere karşı husumet beslemişlerdir.

İlk iş olarak din âlimlerini idam başta olmak üzere çeşitli şekillerde cezalandırarak, “Allah bir, Kur’an bir, Peygamber bir” inancıyla mücadele etmişlerdir.

“Biz artık Müslüman bir ülke değiliz” mesajıyla da Haçlı ruhunun ensemizde kalmasına sebep olmuşlardır.

Bu manada CHP zihniyetinin devirlerinde yapılan icraatlara bakılırsa, Moğollardan farklı olmadıkları görülecektir.

Rahmetli Menderes, Özal ve Erbakan hocanın başbakanlığı sırasında, Moğol artıklarının neler yaptıklarını hatırlayalım ve AK Parti iktidarlarına gelelim.

Erdoğan ve Davutoğlu yönetimi, Müslüman halkımızın desteğiyle 14 senede, maddi manevi tam yüz yıllık tahribatları tamir ederek yeni bir Türkiye kurmuştur.

Peki, “Yeni Türkiye’ye” karşı ittifak eden karman çorman kesimlerin, Moğol zihniyetinden ne farkı vardır?

Ezcümle; “1 Kasım seçimlerine imanımızın hükmettiği aklımızla bakabilmeliyiz”.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23