• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

MÜSİAD fabrika ayarlarına döndü

06 Haziran 2017
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Yazının başlığına bakınca; “Daha önce fabrika ayarlarında değil miydi?” sorusu akla gelebilir. Gelsin diye yazdım.

MÜSİAD’ın kuruluş tarihinden itibaren, çeşitli komisyonlarında üye olarak bulunur ve faaliyetlerini yakından takip ederim.

MÜSİAD’ın ilk başkanlığını yapan Erol Yarar, Ali Bayramoğlu, Ömer Bolat, Ömer Cihad Vardan dönemindeki faaliyetlerin fabrika ayarlarını, bir önceki dönemde pek bulamadım veya bana rastlamadı.

Tabi sadece ben değil, birçok MÜSİAD gönüllüsü ve üyesi de böyle düşünmektedir. Kimisi kapalı kapılar arkasında, kimileri küçük gruplar içerisinde seslendirmektedir.

Şimdi artık fabrika ayarlarına dönüldüğü için geçmişi irdelemenin bir anlamı yok. Geçen geçti, bundan sonrasına bakmalı.

MÜSİAD’ın başına hem mektepli hem alaylı bir başkan seçildi. Sadece başkan değil, yönetime giren isimler de yerli ve milli felsefenin takipçi ve çalışanlarıdır.

Genel Başkan Abdurrahman Kaan, “önce ahlak sonra iş” ilkesinin uygulayıcısıdır. İzlediğim kadarıyla böyleydi, bundan sonra da böyle olması temennimizdir.

Yeni yönetimde; şan, şöhret, hırs ve tamahtan uzak insanlar var. “insana bakan yönleri” ağırlıktadır.

İsrafil Kuralay, Ali Gür, Ali Reis Topçu, Kerim Altıntaş, Mehmet Akif Özyurt, Melike Günyüz, Halim Aydın ve Hikmet Köse gibi güzel isimler bulunuyor.

……………

Yeni MÜSİAD yönetiminin “ekonomi” anlayışında; “önce cüzdan” değil, “Önce vicdan” meselesi hâkimdir. MÜSİAD’ın kuruluş gayesinin temelidir.

MÜSİAD’ın iş âlemine bakışını “Erdem” kavramı sarıp sarmalamaktadır. Çünkü teşkilatlanmaya bu iddialarla başlanılmıştır.

MÜSİAD, 11 bini aşan üyeye sahip bir kuruluştur ve “rızkın bir emanet” olduğunu bilen insanların nefisleriyle değil, yürekleriyle buluştukları iş adamları cemiyetidir.

Altmış bine yakın işletmeyi temsil eden ve 1 milyon 600 bin kişiye istihdam sağlayan MÜSİAD’ın yurt içinde 86 şubesi, yurt dışında ise 68 ülkede teşkilatı bulunmaktadır.

……………..

Kökleri Anadolu’nun Ahilik bilinci ile derinleşen, dalları dünyanın dört bir yanında, Erdemli ve Ahlaklı iş yapabilme düşüncesiyle kurulan MÜSİAD’ın genel başkanı Abdurrahman Kaan’ın, ilk mesajından bazı ifadelerine yer verelim.

“Daha çok üretim diyoruz, daha fazla yatırım, daha fazla istihdam diyoruz ama bu noktada faizin ülkemizde kanayan bir yara olduğunu belirtmek isterim.

Faizle işleyen mevcut sistem değişmeden, faizi ortadan kaldırmak ya da değiştirmek mümkün değil.

Ekonomimizde faizin etkisini en aza indirecek ya da tamamen ortadan kaldıracak yeni bir sistem oluşturmalıyız.

Maliye politikamızı “faiz dışı fazla” esasından, “yatırım dışı fazla” esasına çevirmeye gayret etmeliyiz.

……………….

İnşaallah, bugünden sonra da bu bayrağı dünyanın dört bir yanında arkadaşlarımızla beraber taşıyacağız.

Peygamber efendimizin, “Besmele ile başlanmayan her iş bereketsizdir” hadisini hatırlayarak, bütün heyecan ve azmimizle; yeni dönemde, yeni başarılar için, “Bismillah” diyoruz”!

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23