• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Sahte okeylerle siyaset oyunu

28 Kasım 2019
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Siyasette ve devlet yönetiminde milletin ve ülkenin enerjisini sahte okeylerle oyun çevirenler tüketmektedir.

Bu oyun, Tanzimat’tan bu yana medyayı da içine alarak sürüp gelmektedir.

Devlet kurucu millet oluşumuz, bu sahtekârlarla yıllardan beri mücadele etse de devir devir, zaman zaman, sürekli milleti ve devleti tökezletmişlerdir.

Tam düzlüğe çıkıp, kendi aşımızı kendimiz pişirmeye başladığımız sırada, ikide bir içeriden ve dışarıdan yeni oyuncular masaya oturtulmaktadır.

CHP adlı örgüt, yıllardır bu tökezletmenin baş aktörlerindendir. Sahte okeylerle siyaseti dizayn etmek isteyen kesimler, aklın ve hayalin kabul etmeyeceği oyunlar kurarak, şirretliklerini Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan üzerinden yaymak istemişlerdir.

Sahte okeylerle oyun kurucular, CHP dışında, Ak Parti’nin çatısı altında beslenen, büyüyen, ekmek yediği sofraya ihanet eden yeni siyasi aktörleri de devreye sokmuşlardır.

Yalnız bu yeni oyuncular pek acemi ve siyasette zerre kadar pişemeyip; “olmadan oldum” diyen yeni yetme bebeler gibi gölgelerini de boy ölçülerine katarak, oturdukları masada “acemi oğlanlar” olduklarını göremeyecek kadar siyaset fakiridirler. Zavallılar!

Eğer siyasi bir partinin temelinde millet yoksa ve kuruluş isteği milletten gelmediyse, bu partiler, sahte okeylerle oyun kurucuların partileri olmaktan kurtulamazlar.

İşte son yaşanan örnek:

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan, CHP adlı örgütün genel başkan yardımcılarından birisiyle görüşerek, onun genel başkan olmasını istemiş.

“Bir deli kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış” hesabı üzerinden yürüyerek, şu kadarını söyleyip bu hususu bitirelim.

Normal her insan şu soruyu sorar:

-“R. Tayyip Erdoğan ile dünyevi ve uhrevi olarak taban tabana zıt bir partinin genel başkan yardımcısı görüşmüş, Erdoğan ile fikir teatisinde bulunmuş, tavsiyeler almış ve Erdoğan da ona tavsiyelerde bulunmuş.

Peki, yarın bu şahıs, ilgili partinin başına geçince, Erdoğan’a karşı nasıl muhalefet yapacak? CHP, Ak Parti’nin Çankaya teşkilatı mıdır?

Böyle bir iddiayı aklı başında hiçbir insanın kabullenmesi mümkün değildir. Gerçi CHP varlığını böyle yalanlarla sürdürebildiği için belki de normal sayılmalıdır. Geçelim.

Ezcümle:

Sahte okeyle oyun kurucular sadece siyasette bulunmuyor. Maalesef aynı zihniyet sahiplerini, yüz yıldır devlet yönetiminde de görmek mümkündür.

Devletin ve milletin ufkunu açması beklenen birtakım insanlar, getirildikleri makam ve mevkilerin cazibesine kapılarak, milletin-devletin ufkunu açmak yerine, kendi ufuklarını açmaktadırlar.

Bugünkü idarecilerimiz böyle kimseleri fark ettiklerinde gerekeni yapmaktadırlar ama sahte okeyle oyun kurucular öyle profesyonel hareket etmektedirler ki, kozmetik sanayinin ürettiği tüm malzemeleri kullanarak kendilerini gizleyebilmektedirler.

Devletin en tepe kurumundan en küçük birimine kadar, bu sahtekârların maskelerini düşürmek, memleketin ve milletin selametine giden yolu temizlemek pek elzemdir vesselam!

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kemal

Bu işler o kadar basit değil sayın yazar, seçim yaklaştıkça acemi oğlanların ak partiyi nasıl parçalayacak larini göreceğiz ömrümüz varsa

Tata Tonga

Sahte okey Talat atilla. Peki Talat atilla haber kaynağını açıkladı mı? Sorsanıza? Kimse bu devirde tavşana bakmıyor... yaşlılar hariç
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23