• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Sana İhtiyacım Var

06 Şubat 2014
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]
Yazının başlığı, Kızılay Derneği’nin Suriye için yaptığı çağrının sloganı. Bu sloganı diğer hayır kurumları da kendi adresleri altında kullanıyorlar.

“Sana İhtiyacım Var” başlıklı kısa filmi hazırlayan ise Kızılay’ın yeni Genel Müdürü Dr. Mehmet Güllüoğlu. Ve Kızılay adam gibi bir genel müdüre kavuşmuş durumda.

Kızılay deyip de geçmemek lazım. Yıllarca Masonların ve uzantılarının idare ettiği bir hayır kurumunu, onların tekelinden çıkarıp da halkın “idaresine” ve halkın seçtiği hükümetin “iradesine” kavuşturmak kolay olmadı.

Neyse konumuz bu değil ama şahsen Başbakan Erdoğan’ın, Kızılay içerisindeki kaşarlanmış yapıyı sökünceye kadar neler çektiğini iyi biliyorum.

*

Yanı başımızda büyük bir yangın var. Birileri bu yangının devamını isterken, “vicdan ehli” insanlarımız da söndürmek için; Kızılay, Deniz Feneri ve İHH aracılığıyla yardım ediyor.

İçeriden ve dışarıdan ne kadar engellemeler yapılsa da bu feryada Müslümanlar koşuyor ve yardım etmeye, merhem olmaya devam ediyor.

“Sana ihtiyacım var” feryadına yetişmeye gayret eden halkımızın yardımlarıyla ilgili Deniz Feneri’nden güzel haberler geliyor.

Başta İstanbul olmak üzere Ankara ve İzmir’den hayırseverlerin bağışları, Deniz Feneri vasıtasıyla “Sana ihtiyacım var” diyen mazlumlara ulaştırılıyor.

Deniz Feneri’nden verilen bilgiler şöyle:

“Derneğimiz İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis’te bulunan şube, temsilcilik ve irtibat bürolarından savaşın ölümle yüz yüze bıraktığı Suriyeliler için peş peşe yardım TIR’ları çıkarılıyor.

Yardım TIR’larında, yaşamak için en temel ihtiyaç olan; “gıda, ısınma, barınma ve sağlık” malzemeleri bulunuyor.

Ankara şubemizden son 1 ayda 5 yardım TIR’ı yola çıkarıldı. İzmir merkezli Ege temsilciliğimiz ise daha önce 5 kamyon gıda, giysi ve 112 adet afet evi göndermişken, şimdi yine 1 yardım TIR’ı daha yola çıkaracak.

*

Hatay’ın Narlıca ilçesine sığınmış 13.444 Suriye vatandaşı bulunuyor. Yardımların, tamamı bu bölgede yaşayan savaş mağdurlarına ulaştırılmakta ve dağıtılmakta.

Ankara’dan yola çıkan yardım TIR’ımızda ise 500 battaniye, 12 bin parçadan oluşan çocuk, kadın ve erkek giysileri bulunuyor.

İzmir’den yola çıkan TIR’ımızda ise 100 bin TL tutarında “gıda, giysi, temizlik ve sağlık” malzemesi yer alıyor.

Narlıca’da Suriyelilere hizmet veren bir sağlık ocağı bulunuyor. Bir ay içerisinde 3.248 kişinin müracaat ettiği bu sağlık ocağının büyük ölçüde ilaç ve tıbbi ekipman eksikleri bulunuyor.

Sadece medikal malzeme değil, bu bölgede yaşayan savaş mağduru insanlar için başka yardım malzemelerine de ihtiyaç var.

Derneğimiz, ülkemiz sınırları içerisinde yaşayan Suriyelilere ve savaşın ortasında kamplarda, hastanelerde yaşayan Suriyelilere, hayırseverlerimizin desteğiyle; “battaniye, mama, gıda ve medikal” malzeme yardımları için “Sana ihtiyacım var” çağrısı sürüyor.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23