• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Serdengeçti’nin Serden Geçeceklere Hitabı -2-

11 Kasım 2016
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Yerli ve milli edebiyatımıza, tarihimize, sanatımıza, medeniyetimize, mefkûremize, tümden dini ve milli değerlerimize ömrünü harcamış ve inandıklarını; Hakk adına, halka serdeden söz ve yazı ustası, elbet bir güne sığmazdı.

Dünkü yazımız, Osman Yüksel ağabeye sıkça sorulan aşağıdaki şu soruyla bitmiş, cevabı bugüne kalmıştı.

“Cebinde paran, arkanda dayın yok, hangi partiye veya güce sırtını dayadın da böylesine çıkışlar yapabiliyorsun?”

Rahmetli Serdengeçti, bu ve benzeri sualleri, “Bize Soruyorlar, Cevap Veriyoruz” başlıklı bir yazısında, o güzel üslubuyla şöyle cevaplandırıyor:

“Biz hiçbir partiden değiliz! Hiçbir bir yerin kulu, kölesi, yeminlisi (masonları kastediyor) değiliz. Hak ve hakikat yolunda yürüyen hür kişileriz”.

¥

“Bir İttihat ve Terakki artığı nasihat ediyor:

‘Oğlum çok açık ve çok ileri gidiyorsun. Nerde olduğunu bilmiyorsun. Sonra seni yaşatmazlar, boğarlar, kovarlar, üzerinden silindirle geçerler, dinle beni’.

“Dinliyorum! Evet, biz çok açık ve çok ileriyiz, tıpkı hakikatler gibi. Onlar bizi boğabilirler, kovabilirler, hepsini yapabilirler. Fakat şunu asla yapamazlar. Bizim kıymet verdiğimiz şeyi bizden alamazlar.

Bu da genç ruhlarımızda yaşattığımız; Allah sevgisi, millet sevgisi ve vatan sevgisidir. Biz ne yaptığımızı, nerede durduğumuzu biliyoruz.”

¥

“Gayet açıkgöz, feleğin çemberinden geçmiş bir iş adamı ders veriyor”:

‘Oğlum sen elin etlisine, sütlüsüne karışma, nene lazım, altta kalanın canı çıksın, zaten bu dünya namussuz. Gemisini kurtaran kaptan, köprüyü geçinceye kadar ayıya dayı derler. Bir ay daha sabretsen de şu diplomanı alsan olmaz mı idi?’

“Hayır! Efendim, ayı ayıdır, dayı da dayı; sizin tavsiye ettiğiniz şey kahpelikten başka bir şey değil! Suya da dokunacağız sabuna da. Dokunmadan temizlik olmaz”.

¥

Bir hoca efendi vaaz ediyor:

‘İnşaallah muvaffak olursunuz oğlum, amma velakin tedbiri elden bırakmamak lazım, ‘acele işe şeytan karışır’ Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de sabrediniz buyuruyor’.

“Hayır! Efendim. Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de ‘Sabrediniz’ diyor amma sizin anladığınız manada değil. Sizin sabrınız ölülerin sabrı gibi.

Tedbir ve temkin dediğiniz şey de korkaklıktan başka bir şey değildir. Oturduğunuz yerde şunu bunu çekiştirmek, bol bol, rahat rahat kahramanlık taslamak bir şey ifade etmez.

İnşaallah olup bitenlerden siz de mesulsünüz. Size haddim olmayarak Hz. Ali efendimizin bir sözünü hatırlatayım;

“Hz. Ali diyor ki; ‘Namuslu insanın korkaklığından, namussuz insanın cüretinden Allah’a sığınırım.’

Siz çoktan ölmüşsünüz; bir Fatihalık işiniz kalmış, bari susun”.

¥

Sözün özünü yine rahmetli Serdengeçti’ye bırakalım:

“Halk partisi, kırk yerinde kırk mum yanan mazinin; bütün şaibelerini, kirlerini üzerinde toplayan, bu yüzden halk tarafından alaşağı edilen bir partidir”.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23