• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Süleyman Arif Emre Ağabey

23 Temmuz 2019
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Söze başlamadan, isteyenlerle birlikte ruhuna birer Fatiha okuyalım.

Rabbim merhametiyle muamele etsin ve mekânını Cennet eylesin.

Süleyman Arif ağabey, MSP Gençlik kollarına girdiğim yıldan bu yana tanıdığım en sabırlı en idealli en itidalli insandır. Kızınca da en celalli olduğunu bildiğim vardır.

“Bu toprağın insanı” tarifine tam uyan memleket ve millet sevdalısı bir karaktere sahiptir.

Hiçbir insanın sıkıntıya düşmesini istemeyen ve üzerine titreyen bir dava insanıdır.

Türkiye’nin şedit zamanlarına avukat ve siyasetçi olarak şahitlik eden, hukuk ve siyaset alanında maddi-manevi gücüyle mücadelede taviz vermeyen bir dava büyüğümüzdür.

¥

CHP zulmünün memleketi kasıp kavurduğu yıllarda hiç kimsenin rengini, dilini, dinini sorgulamadan, mazlum insanların yanında ve yöresinde yer alarak ömrünü zulümleri önlemeye hasretmiş bir geçmişi vardır.

En çok bilinen davaları, merhum Osman Yüksel, Necip Fazıl gibi fikir ve düşünceleri gasp edilen münevverlerimizle, İslam’ı hatırlatan her sözü yasaklayan ve idamlık suç sayan 163. Madde mağdurlarının davalarına bakmayı vazife edinmiştir.

Kendisini bakanlık yaptığı yıllarda daha yakından takip etmiştim. Tanıdığı, tanımadığı her insana güven veren haliyle sevilmiş ve sayılmıştır.

Refah Partisiyle birlikte siyasi hayatını noktalamıştı. Son yıllarda ise rahatsızlığı sebebiyle evinden çok fazla çıkamıyordu.

¥

2014 yılında TRT Radyo 1’de yayınlanan “Eylül Kırgınları” adlı programa konuk olmuş, 1980 darbesi ile ilgili anılarını anlatmıştı.

O röportaj sırasında yapımcı arkadaşlara rehberlik için ben de evindeydim. Saatler süren program dışı sohbetin bir yerinde şunu sormuştum:

-“Arif ağabey, artık siyasetten uzaksınız, hemen herkese eşit mesafede durmaya ve ağabeylik yapmaya gayret ediyorsunuz, Ak Parti hükümeti ve R. Tayyip Erdoğan hakkında ne düşünüyorsunuz” demiştim, o da şunları söylemişti:

-“Kardeşim, geçmişte neler yaşadığımızı bilirsin, biz bugünlere gelmek için çok büyük mücadele edip bedeller ödedik. Tayyip Bey Türkiye için büyük bir şanstır.

Bazı arkadaşlar Tayyip Bey’i anlamamak için direniyorlar ama doğru değil. Bugünlere kolay gelinmedi. Bugünlere gelmek için bedel ödeyenler, Tayyip Bey’i anlar fakat hazıra konmuşlar anlamaz. Bak işte TRT bizimle darbe röportajı yapıyor, eskiden kapısından bile geçemezdik”.

¥

Süleyman Arif ağabey iyi hukukçu olmanın yanı sıra iyi bir de şairdir. Siyasete “Ahlak ve Fazilete” dayalı bir sistemin inşası için girmiş ve CHP zulmünün karşısında direnebilecek partilere üye olmuş veya kurucusu olmuştur.

Yeri gelmişken o partilerin isimlerini zikredelim. Hürriyet Partisi, Yeni Türkiye Partisi, Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi!

Ezcümle Arif ağabeyden olsun:

-“Sadece demokratik sistem bir mana ifade etmez, cemiyette ahlak nizamı hâkim olmadıkça”.

Arif ağabeye yarın da devam edelim.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23