• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Üç şehir ve Cumhur İttifakı

16 Ocak 2019
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Bastığın yerleri “toprak!” diyerek geçme, tanı!

Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.

Sen şehîd oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:

Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.” 

Mehmet Akif.

¥

Elbet her şehrimiz kutludur ve binlerce, yüzlerce şehidimiz bekçilik etmektedir ama üç şehrimiz maalesef yıllardır “milli şuur ilgisinden” yoksun kalmaktadır.

Bunlardan birisi Edirne’dir. İstiklal harbimizde Edirne’nin mutlaka işgal edilmesi ve elimizden alınması gerekçesi şudur:

“Edirne mukaddes bir İslam şehri olduğu için Türkler asla burayı vermezler, ne pahasına olursa olsun ellerinden alınmalıdır”.

Edirne bu hakikati mevcut tarihi eserleriyle ispat etmektedir. Bugünkü tarihi eserlerinin beş katı kadar da kaybolmuş eserleri vardır.

Çok bilinmeyen eserlerden birini hatırlatalım. Edirne’ye giden yerli ziyaretçilerin dahi az bildiği “Dar’ul Hadis Medrese ve Camii” vardır ve şöyle anlatılır:

II. Murad Han’ın Tunca Nehri kıyısında, Kaleiçi semtinin dışında, Edirne Surlarının Germe (Kerme) Kapısıyla, Manyas Kapısı arasında 1435 tarihinde yaptırdığı Dar’ul Hadis Camii’nin cümle kapısının üzerinde mermere boya ile yazılmış kitabe şöyledir:

“Bu büyük Sultan, padişahlar padişahı, yücelerden desteklenen, düşman krallara muzaffer, adalet ve ihsanın gözeticisi, güven kanatlarını en kemal iman üzere yayan, sultanoğlu sultan, fethin babası-saltanat sancakları daim olsun.

Devleti devamlı yaşasın, Bayezid Han oğlu Mehmet Han oğlu Murad Han’ın Cami-i şerifidir. Sekiz yüz otuz sekiz yılının Şaban ayının yirmi üçünde yazıldı. (Miladi 24 Mart 1435)

Rivayet odur ki; Sultan Murad rüyasında Peygamber Efendimizi (s.a.v) görmüş. Hz. Peygamber kendisinden Edirne’de bir Hadis Okulu ve bir Camii inşa etmesini istemiş.

Hz. Muhammed (s.a.v.) ve O’na ait her şeye düşkün her Osmanlı gibi Sultan Murad’da bu emri hiç geciktirmeden yerine getirmek için rüyayı gördüğü uykudan uyanır uyanmaz inşaat hazırlıklarına başlanmasını emretmiş ve buraya ilk temel taşını da kendisi koymuştur”. 

¥

Edirne için bu kadarla iktifa ederek gelelim diğer şehirlere. Baştaki dörtlükten de anlaşılacağı üzere diğer iki şehrimiz de Çanakkale ve Gelibolu’dur.

Cumhur İttifakının muhterem liderleri Erdoğan ve Bahçeli başkanlığındaki ittifak çalışmalarını sürdüren muhterem heyet!

-“Bu vatan, millet olarak doğduğumuz ve doyduğumuz, medeniyetimizi, kültürümüzü, inanç değerlerimizi, milli kimliğimizi, geleneklerimizi, örfümüzü yaşadığımız kutlu bir coğrafyadır ve bu topraklar milli şuurumuzun belgesidir.

Elbet sadece üç şehrimiz değil, bütün Anadolu toprakları kolay kazanılmış değildir. Millet olarak bu topraklar uğruna binlerce şehit verilmiş ve vatan edilmiştir”.

¥

Ezcümle:

Milli şuurumuzu canlı tutan bu şehirlerde Cumhur İttifakının adaylarıyla seçime gidilemez mi?

Üzerinde yaşayan insanlarımızı bilmem ama ruhaniyetleriyle bekçilik eden şehitlerimizi ve tarihimizi sahiplenmenin gereği ittifak gerekir diye hatırlatalım istedik.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23