• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Ufuklar Ötesinden Mukaddes Diyar’a

06 Ekim 2014
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Bu haftaki eserimiz Dr. M. Şerafeddin Kalay’a ait. İnsan Vakfı Yayınları’ndan çıkan eserin adı; “Ufuklar Ötesinden Mukaddes Diyar’a” ismini taşıyor.

Şerafettin Kalay hoca, “insanın imanla, imanın insanla” buluştuğu “iki mukaddes” şehir, “Mekke ve Medine” üzerinde oldukça uzman bir isimdir.

Bu iki mukaddes şehri anlamak, bilmek, tanımak ve bu çerçevede anlatabilmek için Umre ve Hac konusunda da bir hayli uzmandır.

İşte Şerafettin Kalay hoca hem pratikte hem uygulamada, Hac ve Umre ibadetleri başta olmak üzere her iki şehri coğrafi, sosyal ve kültürel bakımdan da iyi bilir.

……………

Ufuklar Ötesi Mukaddes Diyar’a” adını verdiği eserini de bu çerçevede kaleme almış.

Kitabı okumaya başladığınızda sanki oralardaymışsınız gibi güçlü bir hisse kapılıyorsunuz. Eğer hiç gitmemişseniz, ilk işinizin gitmek olduğunu anlıyor ve gidebilmek için çareler, yollar arıyorsunuz.

Rabbim nasip etti ve yıllar önce Şerafettin hoca ile bir Umre yapmak nasip oldu. Hala tadı damağımda duruyor.

Geçtiğimiz günlerde İnsan Ve Medeniyet Hareketinin genel merkezinde karşılaşınca ilk sorum yeni kitaplar yazıp yazmadığı oldu.

O da bugün tanıtmaya çalıştığım kitabını takdim etti. İyi yüreklerden iyi kitaplar çıkıyor. İyi ve muhafazalı dillerden güzel kelamlar dökülüyor.

………………

Şimdi sözü Şerafettin Kalay hocanın kitabındaki satırlarına bırakalım.

“Rahman’a kul, Rasûlüne ümmet olma şeref ve izzetini derinden hissetmeye ve buna yakışır şekilde davranmaya ihtiyacımız ne kadar büyüktür.”

Şerafettin hocanın bu güzel ifadelerinin arasına girmek isterim.

Evet, Rahman’a kul, Rasûlüne ümmet olmaya o kadar çok ihtiyacımız var ki.

Rahman’a kul, Rasûlüne ümmet olduğunu zannettiğimiz nice Müslüman kostümlü insanların; başkalarına kul, başkalarına ümmet olduğunu görmenin şokunu üzerimizden hala atamıyoruz. Uzun yıllarda atacak gibi değiliz. Neyse geçelim.

Bir Müslüman olarak şöyle bir toplumumuz olsun isterdik. Şerafettin hoca tarif etmiş: “Sevgi, şefkat, merhamet, dürüstlük, kanaat, şükür, başkalarının hak ve hukukuna riayet, güçsüzün elinden tutmak, muhtaca yardım elini uzatmak, kimseyi rencide etmemek, dostlarla acıda ve tatlıda beraber olmak; vefa, doğru sözlülük, fedakarlık, ana-baba saygısı, akraba bağlarını korumak ve güçlendirmek, komşuyu, dostları kollayıp gözetmek, güler yüz, tatlı ve edepli söz, adalet, ince ruh, selim zevk, zikir ve Kur’an tilavetiyle hemhal olmak, okuma alışkanlığı, olgunluk, iffet, kardeşlik duyguları gibi her ferdin taşıması gereken asil hasletleri korumak, beslemek, yaymak ve yetişen nesilleri bu hasretlerle yoğurmak konusunda ciddi bir şuurlanmaya ve gayrete muhtaciyetimiz kesindir.”

……………

Mukaddes beldeleri şimdiye kadar yazılanların dışında farklı bir atmosferde anlatan kitap hakkında bilgi için İnsan Vakfı Yayınları 0212- 534 41 61

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23