• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Varlıkları Ne ki Birlikleri Ne Olsun

16 Şubat 2022
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Basık tavanlı karanlık odadaki fotoğraf her şeyi anlatıyor. Siyasi tarihimiz, “özlerinde ayrılık, sözlerinde ittifak” edilen böyle acayip ve garaip bir hal görmedi. 

Kendilerinin de inanmadığı ve inanmalarının da mümkün olmadığı böyle bir vaziyete, sağduyu sahibi milletimizin inanması nasıl beklenebilir?

Meğer hırs, öfke kin insanı ne hale getiriyormuş! Allah!... Allah…

Malum fotoğraf, siyasetin S’sini bilen hiç kimse tarafından inandırıcı bulunmadı. Sadece acı acı gülünmekte ve siyasetin geldiği noktaya hayıflanılmakta.

Birbirlerini sevmeyen, birbirlerine güvenmeyen, birbirleriyle ne dünyevi ne uhrevi hiçbir ortak değer yargısı olmayan; “altısı açık, yedincisi gizli” bir oluşum, sadece milleti hafife almak demektir.

Kuruluşlarından bu tarafa, dini ve milli değerlere karşı durarak siyasi hayatını idame ettiren CHP’sinin düştüğü hale bakar mısınız? Vah ki vah!...

“Altısı açık, yedincisi gizli(!)” olan ittifak için kayda değer bir yorum yapmak, kelimelere ihanet olur.

Ne diyelim; dinleri, dilleri, adetleri, örfleri, sofraları bir ve beraber olsun. “Kişi sevdiğiyle beraberdir” denilir. Mahşerde de birlikte haşredilsinler. Bize düşen duadır.

Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan düşmanlığında ittifak etmeleri, Türkiye’nin ve milletimizin büyük ekseriyetinin ne yüce bir toplum olduğunu göstermektedir.

Yine Siyasetin S’sini bilen her insanımız idrak eder ki, yıllarca koalisyonlardan çektiğimizi hiçbir şeyden çekmemişizdir.

Koalisyonlar, ülkeye askeri darbelerden sonra en büyük zararı veren ortaklıklar olmuştur.

O seneleri yaşayanlar, asla tekrar parlamenter sisteme dönmek istemeyecektir. İşte görüldüğü gibi koalisyon bu demektir ve yeniden felakete sürükleneceğimizin belgesidir.

Yüzyılda ancak tesis edilen milli irade, altısı açık, yedisi gizli(!) ortaklığa prim vermeyecek ve nihayet milli iradesiyle tesis ettiği başkanlık sistemini heba etmeyecektir.

Ve yine aziz Müslüman milletimiz bilmektedir ki, “altısı açık, yedincisi gizli(!)” olan buluşmanın esas yöneticileri, Amerika ve Avrupa merkezli direktörlerdir.

O fotoğraf çok şey anlatmakta! Yani memlekete dair bir araya gelmedikleri o kadar net ki, kendileri dâhil hiç kimseyi ikna edemedikleri yüzlerindeki çizgilerden belli.

Kaç gündür yazılıp konuşulanları takip ediyorsunuzdur. Akıllarını kinlerine bohçalamış kişiler hariç, sevdası memleket ve millet olan aklıselim sahibi insanlarımız inanmamaktadır. Elbet inanmaları da beklenemez. Beklenmemeli.

Siyaset sanatı, özü itibariyle temizdir. Öz kirlenince söz kirlenir. Türkiye kirli siyasetten çok çekti ve çok yorgun.

Siyaset kinle, öfkeyle, inkârla, şirkle, düşmanlıkla yapılacak iş değildir.

Siyaset, milletin sevdiği saydığı insanlara karşı küfretme, iftira atma, yalanlarla halkı aldatma sanatı değil; güven verme, birlik ve beraberlik sağlama sanatıdır.

Toplumumuzun büyük ekseriyetinden “güvenoyu” alamamış siyasetçilerin ana görevi, iktidardaki hükümetin icraatlarını eleştirmektir.

Ülkemizin böyle muhalefet partilerine ihtiyacı vardır.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

klm

" küfür tek millet tir buyruldu. Onlarda dış küffarın içimizde ki bozguncu taşeronu. maalesef bunlara teveccüh eden ahmaklar da yok değil

A yolcu

Hocam bunların tek derdi REİS gerisi teferruat bunlar seçimi kazansa bakanlık paylaşımında kavga yapar dağılırlar hdp hanği bakanlıkları isteyeceği belli değil hanğisi desteğini çekse duvar yıkılacak hepsi yıkarım ha diyecek
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23