• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Vatan ve din şehitlerimiz

02 Haziran 2017
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Öncelikle vatanımız, milletimiz, bayrağımız, devletimiz için şimdiye kadar şehit olmuş tüm şehitlerimizin ruhları başta olmak üzere, önceki gün şehadetlerine şahit olduğumuz 13 vatan evladımızın ruhaniyetlerine dualarla birer Fatiha okuyalım.

Dün camilerimizden salalar okundu, Fatihalar ve dualar gönderildi. Canlardan canlar koptu. Tüm aile fertlerine Rabbim sabırlar ihsan eylesin.

Bilir ve inanırız ki, diğer vatan şehitlerimiz gibi bu şehitlerimiz de Cennet-i âlâda Hakk katındadırlar.

Zor dönemler geçiriyoruz, hem içeride hem dışarıda, yedi düvelle mücadele ediyoruz. Vatanımızın, milletimizin, bayrağımızın, devletimizin selameti için canlarımız, canlarını teslim ediyorlar.

Özellikle 15 Temmuz büyük ihanet kalkışmasından sonra içeride ve dışarıda ülkemizin birliğine ve beraberliğine karşı tüm düşmanlar birleştiler.

¥

İğne deliğinden deve geçiriyoruz. İğne deliğinden deve geçer mi? Elbet geçer.

Tarihimizde görülmemiş bir şekilde içte ve dışta; siyasi, ekonomik ve askeri savaş veriyor ve iğne deliğinden deve geçiriyoruz.

Şimdiye kadar ki, savaşlar ve darbeler tarihinde böylesine iç ve dış düşmanların safları belli olmamıştı. Şimdi apaçık ihanetlerini sergilemekteler.

Hamdolsun ki, bu apaçık düşmanlıklara karşı millet ve devlet bütünlüğümüz de her daim yeniden güçlenmekte ve pekişmekte.

Yine şükürler olsun ki, kendi kendisine yetebilen bir ülkeyiz ve hiçbir düşmana el avuç açacak durumda değiliz.

¥

Seksenli yılların ikinci yarısında, Kahramanmaraş şehrimizin istiklalini anlatan bir film yapılmıştı.

Filmin bir sahnesinde Kahramanmaraş’ın istiklaline dair tüm umutların kaybolduğu haberleri geliyordu.

Her kayıp haberi geldiğinde, cepheleri koordine eden komutan, sürekli dayanma ve mücadele emri veriyordu.

Savaş öyle bir hal almıştı ki, artık son cephe düşmek üzereydi ve son haberi getiren cephe komutanı Halil Bey;

- “Efendim siz bize iğne deliğinden deve geçirtmeye çalışıyorsunuz, hiç iğne deliğinden deve geçer mi?” demişti.

Komutanın cevabı şu olmuştu;

- “Geçer Halil Bey oğlum geçer. Eğer vatanımızı, bayrağımızı, dinimizi kaybetmek istemiyor ve istiklalimizi kazanmak istiyorsak, iğne deliğinden deve de geçer, dünyada geçer.”

¥

Hakikaten Kahramanmaraş’ın istiklali, başta olmak üzere bir avuç nüfusumuzla İstiklal Mücadelemiz bu inançla kazanılmış ve her bir zaferimiz, iğne deliğinden deve geçirtilerek elde edilmiştir.

Sabır, zaferin hem anası hem babasıdır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, millet-devlet bütünlüğünden yana olan her insanımızın sabır ve zafer abideleridir.

Devletimizin ve milletimizin selameti için canlarını vatanımız uğruna teslim eden şehitlerimiz sadece ailelerinin değil, hepimizin ailesinin bir ferdidir.

Ehli iman bir toplum olarak biz şehitlerimiz ve gazilerimizle yaşar ve asla onları unutmayız. Diğer şehitlerimiz gibi bu 13 vatan şehidimizi de unutmayacak ve hayır dualarımızla daima anacağız. Tekrar ruhu şerifleri için el-Fatiha.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23