• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Yerli ve Milli Direniş

07 Ağustos 2018
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Tanzimat’tan bu yana kendisine yabancılaştırılmaya çalışılan ve bu uğurda büyük kayıplar veren Türkiye, nihayet “Yerli ve Milli Rotasına” girmiştir.

Başkan R. Tayyip Erdoğan, hükümetin 100 günlük program ve projelerini açıkladığı konuşmasında, “Yerli ve Milli Direniş” çağrısı yapmıştı.

Oldukça yerinde ve muhteşem bir çağrıydı. Birinci Cihan Harbinden sonra neredeyse silahaltına alınacak sağlam insanı kalmayan halkımız, İstiklal Mücadelesini yerli ve milli direniş inancıyla gerçekleştirmiştir.

Savaş yorgunu toplumumuz, kıtlık ve yokluk devri olan 1940-50 yılları arasındaki sefaletini de yerli ve milli direnişle kırmış, düşmana “el aman” dememiştir.

27 Mayıs ihtilalinden, 28 Şubat ve 15 Temmuz kalkışmasına kadar her türlü darbe, muhtıra baskı ve hukuksuzluklara, yerli ve milli direnişiyle cevap vermiş, kendisini ve ülkesini muhafaza etmiştir.

Şimdide terör ülkesi Amerika ile teröristlerin merkezlerinde toplandığı AB ülkelerine karşı yerli ve milli direniş vaktidir ve bu büyük musibet de savuşturulacaktır.

¥

Bizim ülkemizin yüz yıldır kaybettiği nokta, lider müşkülüdür. Belki sıkça vurgu yapılıyor ama yakın tarihimizde milletimizin bağrına bastığı kaç lider sayılabilir?

Başta Menderes, Özal, Erbakan ve R. Tayyip Erdoğan’ın dışında, bugün hangi liderlerin esamisi okunmaktadır.

Demek ki, Türkiye’yi yönetecek liderlerin öncelikle toplumumuzun yerli ve milli değer yargılarıyla barışması, anlaşması ve izinde olması gerekmektedir.

Başkan R. Tayyip Erdoğan’ın böylesine büyük bir muhabbetle kabul görmesinin sebebi, toplumumuzun dini ve milli değer yargılarının sahibi ve takipçisi olmasındandır.

Bu hakikati anlamak için R. Tayyip Erdoğan karşıtlarına bakmak yeterlidir? Karşıtlarının genelinin yerli ve milli düşünceye husumet besledikleri görülmektedir.

¥

Katil ve terörist Amerika ile onlara uşaklık eden kesimlerin taarruzlarına mukavemet gösterebilmek için yerli ve milli direnişten başka çaremiz yoktur.

Başka yol bulanlar bilinmelidir ki, ABD ve uşaklarına kölelik eden vatan hainleridir ve içimizdeki madde esiri kölelerdir.

Birey veya aile içinde yahut toplum bazında olsun, kendi değerlerine karşı yabancılaşanlar, dini-milli ölçülerini kaybetmiş, yabancı ölçülerin kıskacında boğulduklarının farkında olmayan kimselerdir.

Böyle kesimlerin kimlik ve kişilikleri sadece kendilerini ve çevrelerini helak etmez, bütün bir topluma sirayet eder.

Bu sebeple, yerli ve milli direniş hususunda milletimize öncülük etmesi gereken elbet devlet kurumlarımızdır.

Devlet başkanımız R. Tayyip Erdoğan’ın gayretlerini ve mesaisini görüp de kendisinden utanmayan bir insan düşünemiyorum.

Tabi utanma bilmeyip, hayâsız ve arsızlığı kendilerine düşünce ve eylem bellemiş kimseler, sözlerimizin kapsama alanı dışındadır.

¥

Ezcümle:

Devletin çarkını, tabandan tavana kadar yerli ve milli direniş için döndürmeyen her devlet görevlisi, sadece Başkan Erdoğan’a değil, milletimize karşı ihanet içerisindedir. Ve hesabı mutlak sorulur. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23